• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Владимир Клисуров е временният кмет на столичния район "Младост"

Владимир Клисуров е временният кмет на столичния район "Младост"

/КРОСС/ Владимир Клисуров ще остане временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост". Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, цитиран от БНР. Решението ще бъде гласувано на утрешното заседание на столичния общински съвет.

Решението беше взето на председателски съвет. Работата на района в момента е блокирана, а официално кметът Десислава Иванчева е в отпуск, коментира председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Припомняме, на 17 април кметът на столичния район "Младост" бе показно арестувана в центъра на София. Тя престоя часове наред на улицата, заобиколена от полицаи, служители на прокуратурата и на антикорупционната агенция. Арестът стана ден преди обявената пресконференция за опасността от застрояване на зелените площи в района и седмици след като Иванчева бе сезирала прокуратурата за съмнения за фалшификация на документи от страна на инвеститор. На 20 април Спецсъдът остави за постоянно в ареста Десислава Иванчева.

Припомняме, също така, че Иванчева бе заподозряла, че зад нейния арест стои искането на зам.-кмета Румен Русев да заеме мястото й. Това твърдение бе отречено от Русев.

По-рано през деня от районното кметство в "Младост" излязоха с декларация, в която двамата зам.-кметове Румен Русев и Владимир Клисуров поемаха екипно отговорността по управлението на общината, а Клисуров си бе направил отвод от кметските задължения.

В заявление до кмета на София тя е написала, че ще я замества Владимир Клисуров, но не е издала заповед за това. Общинският съвет ще уважи желанието на Иванчева, посочи Герджиков.

"Госпожа Иванчева е действащ кмет на Младост, който е пуснал заявление до кмета на Столична община, че излиза в отпуска. Ситуацията в района в момента е напрегната. Хората в администрацията си чакат заплатата, общината има задължение да предоставя много други услуги на гражданите. Всичко това в момента е блокирано", допълни Герджиков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.