• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Христо Иванов: Срещу мен се води пропагандна война

Христо Иванов: Срещу мен се води пропагандна война

/КРОСС/Правосъдният министър Христо Иванов обяви в сутрешния блок на БНТ, че атаките срещу него в медиите са започнали преди три седмици, когато той единствен се осмелил да поиска проверки по осветлените записи от разговорите между Румяна Ченалова и Владимира Янева.

Тези атаки започнаха в един конкретен момент и той беше, когато преди около 3 седмици аз бях първият, който каза, че трябва да има проверка по изтичащите тогава все още само разговори, малко по-късно вече и конкретни твърдения на г-жа Ченалова, която застава зад името си с тях, което наистина е важно развитие на ситуацията. Три седмици по-късно като резултат имаме започнала проверка във Висшия съдебен съвет, каза Иванов.

Причината за тези атаки са огромният кръг интереси и лобита, които биха били засегнати, ако този чорап се разплете наистина, допълни той.

Иванов каза, че резултатите от проверките трябва да са убедителни и прозрачни. Ако се разкрият някакви нередности, то трябва те да не бъдат „заметени под килима", а ако се окаже, че лицата не са замесени в никакви незаконни действия, то убедителните проверки биха били най-добрата защита на тяхното име. Министърът на правосъдието мисли, че усилието да не се стига до съдържателната страна на съдебната реформа и да се завоалира е огромно.

Разплитането на тази ситуация е свързана с огромна съпротива, но ние трябва да разберем, че най-важната част от реформата е тази. Да, изключително са важни законодателните и конституционните изменения - това са неща за десетки години напред, но ако ние сега не успеем да разплетем тези казуси, всичко това ще остане на хартия, категоричен е Иванов.

Обвиниха ме във всичко възможно. ВСС и прокуратурата вече са започнали проверки и мисля, че политически фигури не трябва да се включват. Срещу мен се води пропагандна война. Това се дължи на факта, че определени хора не искат да се стигне до същността на проблема, каза още правосъдният министър. Той обаче не коментира острите думи по негов адрес от страна на главния прокурор Сотир Цацаров в 8-минутната си реч във ВСС.

Христо Иванов не пожела да коментира в детайли и делото срещу Христо Бисеров. Той само отбеляза, че то показва, че всъщност в съдебната система може да се действа бързо и ефективно.

"В съдебната система има много качествени хора. Всичко е въпрос на мотивация. Ситуацията е много сложна. Докато премиерът Бойко Борисов ми гласува доверие, аз няма да се оттеглям. Имам да свърша още много задачи", завърши мелодраматично министърът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.