• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Ивайло Иванов с победа и загуба на Световното по джудо

Ивайло Иванов с победа и загуба на Световното по джудо

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Ивайло Иванов постигна победа и загуба на Световното първенство по джудо, което се проведе от 24 до 30 август в Астана, Казахстан. В група „А" в категория до 81 кг Иванов постигна победа с „юко" над представителя на Замбия Боас Муньонга и в третия кръг се изправи срещу Робин Пачек (Швеция). Иво водеше почти през цялото време на двубоя, като в средата на срещата постигна „юко". 18 секунди преди края Пачек успя да реализира „вадзари", с което взе и победата. „Разочарован съм. Още го мисля, защото бях във форма, а и този противник го бих преди два месеца", заяви 21-годишният джудист. Следващото му състезание е започващото на 5 септември отборно първенство, на което ще защитава цветовете на германския „Потсдам". 

Друг от джудистите на „Еврофутбол" - Марая Любенова, се окичи с бронзов медал при жените от международния турнир в Сиклош, Унгария. При изключително неприятни условия в залата и горещина от 40 градуса Марая загуби единствено от представителки на домакините. При девойките тя е четвърта. Двубоите се играха по системата „всеки срещу всеки", а сред участниците бяха състезателки на Сърбия, Хърватия и Румъния.

Мариела Николова и Даниел Николов - Спортни таланти на българския букмейкър, станаха шампиони съответно при девойките и младежите на Държавното първенство в олимпийските класове по ветроходство от 28 до 30 август в Бургас. Мариела е седма в общото класиране (мъже, жени, юноши, девойки) в клас „Лазер Радиал", Дани е втори в генералното подреждане при мъжете и младежите в клас „Лазер Стандарт". В първия ден на надпреварата се проведоха четири гонки при силен вятър, а в следващите два дни - по две гонки и по-слаб вятър. Днес двамата заминават на Балканиада, която ще се състои в Голубац (Сърбия) до 6 септември.

Майкъл Иванов остана на една позиция от точките в последния старт в Европа от Световния шампионат по мотоциклетизъм в клас MX2. На пистата в Асен (Холандия) 17-годишният състезател се нареди 21-ви в първия манш и не стартира във втория. Въпреки това, този сезон се счита за успешен за Майкъл, който, благодарение на финансирането от „Еврофутбол" чрез програма „Спортни таланти", успя да участва на 12 кръга от Гран при сериите, като в четири от тях взе точки. Така с общо 13 пункта Майкъл е 35-ти в генералното подреждане два кръга преди края.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.