• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Потвърдиха уволнение на граничен полицай, хванат с иракчани в колата си

Потвърдиха уволнение на граничен полицай, хванат с иракчани в колата си

/КРОСС/Граничният полицай от ГКПП Лесово Георги Иванов, който бе уволнен заради трафик на нелегални емигранти, обжалвал заповедта си в съда в Ямбол, но магистратите потвърдиха уволнението.
На 23 май м. г. около 22 часа, при проведена специализирана операция на Дирекция "Сигурност" в МВР, на път до разклона за хижа "Стария мост" край с. Лесово, е била спраня за проверка лека кола, шофирана от Иванов. В нея била жена му, както и двама иракчани, скрити в задната част на колата под плоскости за изолация.
При разследването на случая се установило, че старши полицаят от ГКПП Лесово в извънработно време същия ден около 13,40 часа е напуснал страната ни с личната си кола. на гишето той не представил на колегите си талона на автомобила, паспорта си и този на съпругата за извършване на проверката, въпреки че му било дадено устно разпореждане от водещия смяната.
Предоставените от турските власти записи на камерите на пункта показват, че в 18,52 ч документите на Иванов били обработени за излизане от Турция. Той влязъл на територията на ГКПП Лесово и спрял встрани от бариерата, на място, което попада извън обхвата на видеонаблюдението. Минути по-късно на пункта влязъл миниван и спрял на същото място. В 19,24 часа видеокамера е регистрирала тръгването на колата на Иванов. Той спрял за няколко секунди на гишето и почерпил със сладки дежурния си колега, отново без да му бъде извършена проверка. След няколко километра във вътрешността на страната е бил заловен с нелегалните бежанци в колата.
Нашите власти са изпратили писмо до председателя на турската делегация в смесената турско-българска комисия за сектор Б, с което била поискана информация за пътуванията на мл. инспектор Иванов и съпругата му за времето от 1 ноември 2014 г. до 23 май 2015 г., тъй като при извършената справка в нашата система се установило, че за този период няма регистрирани преминавания през границата. Турските власти изпратили отговор, в който било посочено, че пътуванията на семейството за периода са осем. Само за две от тях граничният полицай е изготвил необходимите уведомления до Директора на ГДГП.
След разплитане на случая, Иванов, който е с 15 г. стаж в МВР, е уволнен дисциплинарно за нарушаване на етичния кодекс, а срещу него е започнало досъдебно производство.
Съдът отказа да отмени заповедта за уволнението му като решението подлежи на обжалване пред ВАС.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.