• 11 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8184
  •  GBP / BGN 2.3128
  •  CHF / BGN 2.0295
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Иван Иванов от ДСБ остава председател на КЕВР: Положих клетва, тук съм в качеството си на експерт

Иван Иванов от ДСБ остава председател на КЕВР: Положих клетва, тук съм в качеството си на експерт

/КРОСС/ Председателят на КЕВР Иван Иванов, който е и член на ДСБ, няма да се оттегля от поста си. След оставката на правосъдния министър Христо Иванов лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев излезе в опозиция, а малко по-късно и партията обяви, че сваля подкрепата си към правителството.

Последваха оставки на членове на ДСБ от ръководни позиции във властта. Изключение направи здравният министър Петър Москов. От думите на шефа на енергийния регулатор Иван Иванов стана ясно, че и той не възнамерява да се разделя с поста на председател на КЕВР.

"Когато бях избран на поста председател на Комисията за енергийно и водно регулиране, положих клетва, която изисква да спазвам строго Конституцията и законите на страната. Съгласно Закона за енергетиката, Комисията за енергийно и водно регулиране е независим надпартиен орган, което означава, че както аз, така и моите колеги, сме в качеството на експерти и мога да ви уверя, че в изминалите близо 9 месеца всеки един от нас изпълняваше точно по този начин възложените му функции", заяви Иванов.

"Това, че един представител, в който и да е такъв орган, е имал политически функции в миналото, не означава, че към момента той има такива. Тези случаи са известни и в други органи, например при националния омбудсман. Господин Гиньо Ганев - видна политическа фигура, беше заместник на Народното събрание, господин Константин Пенчев - стана омбудсман, след като беше председател на парламентарната група на НДСВ", каза още той.

Той заяви, че ръководи една независима институция и една от основните цели, която е била поставена с промените в закона от 6 март, е била именно да се утвърди независимостта - политическа и корпоративна, на Комисията за енергийно и водно регулиране чрез избирането й от Народното събрание.

"Уверявам ви, че това го правим и го правим успешно", допълни още шефът на енергийния регулатор Иван Иванов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ruth

Толкова са смешни ДСБ-арите ! На никой не му се изпуска келепира, дееба жалките твари! Само знаят да кряскат и вряскат, но ако трябва да защитават "кауза", никой не се решава на жертва! НЕЩАСТНИЦИ!

22.12.2015 16:47:15

Анонимен

Как ще се откаже! Нали заплатата му като шеф на комисия става двойна! Кокал е това, не се пуска лесно!

22.12.2015 14:56:41

Анонимен

И тоя се зарази от политическа шизофрения. Като член на ДСБ-в опозиция, а като председател на комисия- управляващ. Жалки сте!

22.12.2015 14:53:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.