• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Парламентарната комисия за избор на новите самолети гласува последния доклад

Парламентарната комисия за избор на новите самолети гласува последния доклад

/КРОСС/ Парламентарната комисия, която проучваше процедурата по избор на нов тип боен самолет за българската армия, трябва тази сряда да гласува финалния си доклад. На последното заседание на комисията стана ясно, че правилата за избор на изтребител са променяни по време на процедурата.

"За нас смущаващото беше, че премиерът Пламен Орешарски се е срещал с представители на компанията „Saab" по времето, когато тече процедурата по избор", коментира в „Здравей, България" депутатът от ГЕРБ Емил Христов, който е и председател на временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

„По-късно премиерът Бойко Борисов се срещна с шведския премиер и му каза, че започват преговори за закупуване на шведски изтребители и че „много здраво ще се пазарим". Не виждам нещо необичайно в това", коментира депутатът от БСП Славчо Велков.

"Преди ваканцията в парламента беше организирано посещение на представител на фирмата "Локхийд Мартин", който официално представи офертата за употребявани изтребители F-16", напомни той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вижда се, че нищо не разбират от самолети. Самолетът е съставен от две части - лятяща птица и оборудване. Като летящи пиленца МИГ-29 с двата си мотора превъзхождат Ф-16. По-пъргави, по-бързи, те не са остаряли. Остаряло е тяхното съветско оборудване (авионик)! Как поляците успяха да преоборудват техните МИГ-ове по стандартите на НАТО, а ние „не можем“... или не искаме?! Искаме нови (също остарели) играчки за да си играем на авиация, вместо да купим или да монтираме дронове - наблюдателни и атакуващи. Това съответства на съвременната военна ситуация в Европа и на Балкана. Много по-актуално да се снабдим с бързоходни патрулни катери против мигранти-терористи и сухопътни машини за защита на границите от някои съседи. С 15 изтребители не можем да се бием със стотиците самолети на Турция, Русия, но с качествени ракети можем да ги накараме да си помислят преди да използват своята авиация, а такива ракети се на мират в Израел!

20.09.2017 12:23:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.