• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

С промените в Конституцията премиерът става властелин, ние ставаме премиераска република

С промените в Конституцията премиерът става властелин, ние ставаме премиераска република

/КРОСС/Първан Симеонов и проф. Михаил Константинов не очакват големи промени в кабинета след гласуването на промените в Конституцията днес в парламента.

Министър Иванов доказа, че е упорит, последователен човек и не вярвам да направи необмислено действие. Реформаторите няма да оттеглят подкрепата си за ГЕРБ, защото искат да си стоят във властта. А ДПС предпочитат да си стоят там невидимо, коментира Първан Симеонов.

Въпросът е къде е БСП. Тя е толкова соамовгледана, че изпада в изолация, допълни той. Според него те започват да гледат към АБВ.

Положението с БСП наистина е тъжно. БСП по някакъв начин абдикира от своя обществен дълг. И ако продължават да се туткат, АБВ ще ги избутат, защото Първанов е доста харесвана фигура, а Румен Петков се държи мъжки. Те хапят живо месо, допълни проф. Константинов.

Очевидно е, че партньорите на ГЕРБ не са в стабилно състояние и единственото, което ги крепи е страхът, че при едни нови избори ще отпаднат. Това не е феномен. Страхът от изпадане от властта е много стабилизираш фактор на много места по света, коментира Михаил Константинов.

И двамата са на мнение, че едни предсрочни избори не са в интерес на никоя от партиите, които в момента са в парламента.

Ако има предсрочни избори, те единствено биха укрепили позициите на ГЕРБ. И това го знаят всички политици. за какво им е да искат да правят избори, заяви проф. Константинов.

Първан Симеонов също е на мнение, че никой няма изгода от избори сега. Още повече, че за Европа е в интерес България да е остров на политическа стабилност.

Той обаче посочи, че имаме политическа привидност.

Усещането за справедливост в обществото е загубено, политическата стабилност е повърхността. Това е лед, по който ходим, каза Симеонов.

Що се касае до скандала в Патриотичния фронт, който възникна покрай Полина Карастоянова, според него той затихва.  

Проф. Михаил Константинов коментира, че с промените в Конституцията премиерът става едновластен властелин. Ние де факто си ставаме премиераска република. Премиерът разпределя порциите, той командва, пряко зависими от него са останалите институции, дори за тяхното финансиране - може да даде едни пари, може и да не даде, каза той.

Той е категоричен, че нашата съдебна система е корумпирана.

Тръгнете от парите и имотите на магистратите, защото нашите магистрати не са много умно в това отношение и не са си скрили парите. Ударете няколко и ще ударите и останалите, посъветва той и даде пример с Румъния. Според него съседите ни на север не направили  кой знае какво, но хората имали чувство за справедливост, което на нас ни липсва.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мафия

Кой да ги удари, г-н Константинов? Всичко в нашата родина е така навързано, че няма разплитане! Трябва да внесем прокурори от Италия, например! И следователи от Великобритания....

09.12.2015 10:54:46

българин

Мишо, че ние и досега си бяхме премиерска република. Двата милиарда буфур в бюджета за 2016 г., кой ще ги разпределя?!

09.12.2015 09:35:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.