• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Реформаторите с единна регистрация на местния вот /обновена/

Реформаторите с единна регистрация на местния вот /обновена/

София /КРОСС/ На съвместно заседание на петте партии от Реформаторския блок, провеждащо се в момента, беше единодушно решено единно явяване на местните избори с национална обща регистрация на коалицията пред ЦИК.
Подписването на коалиционното споразумение за явяване на местните избори ще стане до края на утрешния ден. Документът ще бъде подписан от лидерите на петте партии от РБ.

Постигнахме споразумение за единно явяване на местния вот. Срещата мина много позитивно, каза след заседанието на коалиционните партньори лидерът на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева.
По думите й, не е имало напрежение при постигането на решението за национална единна регистрация на РБ. Трябва да се придържаме към Учредителното споразумение на РБ и да работят всички органи на Блока, коментира тя.
Важно е да се опитаме на всички места в страната да излезем с името Реформаторски блок, коментира Меглена Кунева за Нова, като подчерта, че единната регистрация ще мотивира структурите на Блока, в които все още споразумение не е постигнато.
Още при влизането си на срещата тя подчерта, че позицията на ДБГ за единната регистрация на РБ не е променяна от 18 април, когато Изпълнителният съвет на ДБГ взе това решение и го предложи на партньорите си в Блока, като впоследстви ето бе препотвърдено 6 пъти от различни формати на партията.
Тя акцентира върху огромният труд, положен от заместник-председателят на ДБГ и ръководител на предизборния щаб на РБ Найден Зеленогорски в организирането и издаването на над 1000 пълномощни за общи представители на РБ в ОИК и СИК.
Благодарим на СДС за всичко правено през годините от началото на 1990-те, за да може България да има една стабилна дясноцентристка посока, посочи още Кунева пред журналистите.
Най-важното в едни преговори е да има добра атмосфера и аз вярвам, че можем да я наложим с желанието да не разочароваме нашите избиратели, посочи още тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.