• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Рябков: Парадоксално е, че САЩ искат изостряне на отношенията и се месят в руските президентски избори

Рябков: Парадоксално е, че САЩ искат изостряне на отношенията и се месят в руските президентски избори

/КРОСС/ Ще бъде "много трудно" да се подобрят отношенията между Русия и САЩ, които се влошиха до равнища, невиждани от Студената война заради взаимните обвинения за намеса в президентските избори и кризите в Сирия и Украйна. Това е позиция на Москва и по-точно заместник-министъра на външните работи Сергей Рябков, който обвини Вашингтон, че се опитва да се меси във вътрешните работи на Русия в навечерието на президентските избори през следващия месец.

Коментарът му бе и във връзка с обвиненията срещу руски граждани и юридически лица за предполагаем прикрит опит за намеса в американските президентски избори през 2016 г.

"Парадоксално е, че американците предприемат стъпки към намеса в нашите вътрешни работи и изостряне на напрежението в двустранните отношения преди президентските избори" в Русия на 18 март, коментира пред "Интерфакс" Рябков, който зам.-министърът, който отговаря именно за отношенията със САЩ.

"Въпреки това те продължават - без никакво основание или доказателство - да ни упрекват за очевидна намеса в техния избирателен процес", допълни руският представител.

"Разбира се, ние в Москва съжаляваме за всичко това", изтъкна Рябков за евентуални санкции срещу 13-те руснаци, които бяха обвинени миналата седмица като част от разследването на американското правителство.

"Ще бъде много трудно да се подобрят отношенията със САЩ от настоящото им незавидно равнище", отбеляза още Сергей Рябков.

Няколко комисии към Конгреса на САЩ и специалният прокурор Робърт Мюлър разследват твърденията за намеса на Русия в президентските избори през 2016 г. и сговор на предизборния щаб на Доналд Тръмп с руснаците. Москва отдавна отрича каквато и да е намеса в изборите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.