• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

БСП решава дали да бъде приета оставката на Корнелия Нинова

БСП решава дали да бъде приета оставката на Корнелия Нинова

/КРОСС/ БСП свиква днес своя 49-и конгрес, който  ще се проведе в Зала 1 на НДК. На него социалистите ще решават дали да бъде приета оставката на лидера на партията Корнелия Нинова. Конгресът се очаква да бъде и тест за нагласите на членовете на БСП.

Висшият партиен форум ще заседава след загубата на БСП на европейските избори, заради която Корнелия Нинова подаде оставка, но направи заявка, че иска да се яви на избори за председател на партията, в които да участват всички - близо 100 000 членове. 

Лидерът на БСП загатна, че не може да се прогнозира изходът от днешния конгрес и изненади може да има: 

"Аз не си падам по сценарии. Питайте сценаристите, които са ви го представили този сценарий в лицето на господин Станишев. Не ме занимавайте със сценарии. Подала съм я. Конгресът има дневен ред. Ще реши как да действаме от тук нататък".

Очаква се конгресът да констатира оставката на Нинова и да даде начало за предсрочни избори за лидер, които да са по новите правила, пряко - от всички членове на партията. След това по-тясното ръководство - Националният съвет на БСП, трябва да приеме правилата, по които да се проведат изборите, както и да избере временно изпълняващ длъжността председател, който по Устав може да бъде един от четиримата ѝ заместници. 

Очаква се и политически доклад на Националния съвет, който ще очертае резултатите от изборите и ще представи задачите на БСП за участието им в предстоящите избори за местна власт.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.