• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Социолози: Парите за кампании отиват за гласове от определени групи от населението

Социолози: Парите за кампании отиват за гласове от определени групи от населението

/КРОСС/На местния вот финансовите средствата, които ще отидат за незаконните практики, са доста повече от друг път. Това се вижда с просто око. Достатъчно е да обърнем внимание на това, че предизборната кампания тече много вяло.

Това каза в интервю за БНР социологът Юлий Павлов. Според него социологическите, пиар и рекламните агенции имат доста по-малко поръчки от страна на политическите партии, в сравнение с предишни избори. 

Логично е, че тези пари, предназначени за кампании, отиват някъде другаде. Нормално е да предположим, че те отиват за директен маркетинг сред определени групи от населението, които са склонни да продадат гласа си.

И на предстоящите местни избори ще имаме достатъчно поводи да говорим за купуване на гласове, корпоративен вот и всички останали нелегитимни практики, коментира социологът Живко Георгиев.

Вече обаче се разви обществената чувствителност и различаваме по-добре тези явления, които са толкова много, колкото и на стоковия пазар. Паричната маса, която е готова да се излее в инвестиции в политическо присъствие на местно равнище, е малко по-малко от тази в добрите времена за икономиката, каза още той. 

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че действията на държавните органи не вървят след разкритията на медиите за нередности, свързани с предизборния и изборния процес.

Прокуратурата реагира достатъчно ясно. Въпросите за оперативните сигнали задавайте на председателя на ДАНС и министъра на вътрешните работи. Не считайте, че разследванията се дължат само на бъдната съвест на журналистите, а прокуратурата спи. Тя прави всичко, което се налага. Прокуратурата анализира всички оперативни сигнали, които стигат до нея, коментира той. 

По повод думите на главния прокурор Живко Георгиев заяви, че и на тези избори ще има купени гласове, а институциите само си прехвърлят топката. Според него не е проблемът в законодателството, но изборните престъпления няма да бъдат адекватно санкционирани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.