• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Предсрочни парламентарни избори в Украйна

Предсрочни парламентарни избори в Украйна

/КРОСС/ В Украйна днес се проведат предсрочни парламентарни избори. Според социологическите проучвания безспорен лидер на изборите ще бъде президентската партия „Блок на Петро Порошенко". Шансове да изпратят свои депутати във Върховната Рада имат още пет партии - „Радикалната партия", „Баткивщина", „Народният фронт", „Силна Украйна" и „Опозиционният блок".
Очаква се в парламента да не влязат представители на Комунистическата партия, националистическата „Свобода" и радикалното движение „Десен сектор".
По време на неделните избори ще бъдат избрани 424 депутати. 199 от тях ще бъдат излъчени от едномандатни мажоритарни райони, а 225 ще бъдат избрани от партийните списъци.
Гласуването ще продължи до 20 часа вечерта. В страната са открити над 32 хиляди секции, а още 112 са открити за украинските граждани в 72 държави. В Русия броят на участъците е 6, в Германия- 5, а в Италия, Полша и САЩ- по 4.
Властите в Киев признаха, че в редица райони в Донецката и Луганската област, които не са под контрола на украинските сили, изборите няма да се състоят.
Около 3 милиона души в Донецката и Луганската област няма да гласуват, тъй като опълченците смятат да проведат собствени избори през ноември.
Около 1,8 милиона жители на Крим, който през март беше анексиран към Русия, също няма да вземат участие в изборите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Около 1,8 милиона жители на Крим, който през март беше анексиран към Русия, също няма да вземат участие в изборите. Е как ще провеждат избори в Крим, след като няма нищо общо с Украйна. Те си проведоха избори а преди това и референдум. Не пишете глупости.

26.10.2014 14:32:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.