• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Сергей Станишев: „Изпуснати шансове” е думата на 2019-а

Сергей Станишев: „Изпуснати шансове” е думата на 2019-а

/КРОСС/ „Изпуснати шансове”, така определи президентът на ПЕС Сергей Станишев думата на 2019-а в интервю за предаването „Годината” по Дарик радио.

„Казвам го, особено като представител на опозицията, на БСП. Защото 2019-а беше много трудна година за ГЕРБ, за управляващите. Спомнете си европейските избори, в навечерието се случиха маса корупционни скандали и то много тежки. И в тази ситуация, заради политически грешки, не можахме да ги спечелим европейските избори”, изтъкна Станишев.

По думите му пропуските на БСП в кампанията за европейските избори са, че в цялата кампания е имало много малко „европейско”.

„Кампанията се водеше като за национални избори и това доведе до реакция от избирателите, които предпочетоха статуквото, а не някаква форма на промяна, която се предлагаше от БСП”, мотивира се лидерът на ПЕС.

Като поредна грешка на БСП той изтъкна личните разправии, които са отнели твърде много време и са създали напрежение в партията. 

Проблемът в БСП е, че не се прави сериозен анализ на резултатите от изборите и защо не са спечелени”, коментира още социалистът. Според него, прекият избор на председател, който ще се проведе през април догодина за първи път, прави властта на лидера твърде голяма.

„Подготовка” ще е думата на 2020 г., според Станишев. „Което ще рече, че всички партии ще се готвят за парламентарни избори и всичко, което правят партиите ще бъде свързано с тези избори. Въпреки, че на мен би ми се искало думата да бъде друга, но аз съм реалист. Думата, която би трябвало да бъде е думата „диалог”, защото без разговор между политическите сили, между институциите, не може да се намерят решения на всички тези проблеми, които толкова болезнено стоят пред българското общество”, каза още Сергей Станишев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.