• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ "Разходите за образование растат, качеството не помръдва", пише вестник "Сега", позовавайки се на констатация на Българската стопанска камара в доклад от инициатива на Камарата.

В рубриката "Дебати" на вестника Светослав Терзиев припомня доклад на австралийската правозащитна Фондация за свободно движение, според който България е най-робската държава в Европа. 
   
Вестник "Земя" публикува радиоинтервю с преподавателя от Велико Търново, професор Михаил Харалампиев, който подчертава, че образователният министър трябва да бъде част от гилдията на хората на образованието, а не част от политиката.

Професор доктор Андрей Захариев от Стопанската академия в Свищов предлага, в интервю за "24 часа", обществен борд да контролира висшето учебно заведение, в което от няколко години, има проблеми с управлението. Захариев е един от кандидатите за поста ректор.

"Стари водомери ни смучат парите", пише "Труд" на първа страница. Сметките за вода са много по-високи със старите уреди. От "Софийска вода" изпращат писма с предупреждение за това до абонатите си, на същото мнение са и от "Топлофикация". От двете фирми съветват водомерите да се подновят, отбелязва публикацията.

90 милиона евро субсидии за нови енергийни машини са предвидени за малките и средни предприятия от оперативната програма "Иновации и конкурентноспособност", информира "Капитал дейли".

Според "Телеграф", трета вълна грип ще ни атакува от юг, щамът "Швейцария" удари Хасково. Епидемиолози прогнозират, че грипът ще ни мъчи най-малко до края на февруари. "Новинар" съобщава "създадоха универсално лекарство за грип", което тепърва ще бъде подложено на тестове.

"Искането на оставка на Висшия съдебен съвет е брутално", казва, в интервю за "Труд", Галя Георгиева, председател на дисциплинарната комисия към ВСС. Според нея, на политиците им е удобно да оправдават неудачите в държавата с работата на висшите магистрати.

"Турция иска милиарди от европейския съюз, но няма да спре бежанците", прогнозира, в интервю за "Стандарт" Славчо Велков, експерт по сигурност. Според него, мафията видя в каналджийството нов доходен бизнес, а Европа ще страда, защото няма единна политика по мигрантския въпрос.

"Лондон тренира война НАТО-Русия" и статията на "Дейли телеграф", препечатана от "Монитор". Над 1800 британски войници са на учение в Йордания Путин вдига по тревога южните армии, пише още в изданието.  

"Таванът на галерия "Квадрат 500" се руши", алармира "Дума" от първа страница. Ремонтът на сградата беше за милиони левове, припомня изданието. Директорката на галерията е обявила, че фирмата, извършила реконструкцията, ще поеме щетите.

"Линч за апаши", пише "Стандарт" по повод неуспешния опит за обир на инкасо автомобил в град Средец. "Разстреляха и пребиха до смърт двама крадци", допълва изданието.

"Монитор" допълва криминалната хроника от вчера с информацията "Обирджията напръскал със спрей гарда и заплашил касиерката". "24 часа" предлага разследване за това кога свидетелите на побоя над 18-годишния Тодор от Враца казват истината - дали по време на разпит в следствието или в медийните си изяви. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.