• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ Български роми цакат гръцките каналджии, според "Монитор". Нашите роми активно участват в нелегалния превоз на мигранти за Гърция, като вземат десет пъти по-малко пари за услугата си, между 200 и 400 евро на човек, пише изданието. Каналът е през делтата на река Марица, казват източници, пожелали анонимност.

"Турция е големият печеливш от сделката с Евросъюза за бежанците", коментира арабистът, професор Владимир Чуков, за вестник "24 часа". Аргументът му е, че оттук нататък Турция ще избира кои са правилните мигранти, което е силен коз за турската дипломация и освен това, България ще е съсед на кризисни райони от Черно море чак до Македония.

"Новинар" акцентира "Всички в Евросъюза отчетоха, че България е еталон". Това заяви премиерът Борисов след срещата на върха в Брюксел. Видеонаблюдението по границата ни на юг ще е готово до края на месеца, пише още вестникът.

"Пакетите на Москов отменени от съда", е водещата тема на "Дума". Решението на Конституционния съд обезсмисля реформата на здравния министър, коментира изданието и припомня, че жалбата срещу промените беше внесена миналата година по инициатива на БСП с подкрепата на ДПС, БДЦ и АБВ.

Национален протест на животновъдите ще има на 24 март, информира "Земя" на първа страница, като цитира БНР. Решението е прието на събрание в Стара Загора на всичките 27 браншови организации. На протеста пред Народното събрание ще се иска проверка за картел при мандрите, да се спре вноса на палмово масло или да се обложи с данък.

"Капитал дейли" пише за това как губещ държавен ТЕЦ даде поръчка за 30 милиона лева на "Водстрой 98". Свързаната с Делян Пеевски компания участва в консорциум, който е получил договора с губещата "Марица-Изток 2" по рамково споразумение от времето на правителството на Пламен Орешарски. Заданието е да се построи ограда и охранително съоръжение. 

"Сега" съобщава, че бензинът е най-евтин във Варна и най-скъп в София. Разликата в цената на горивата е до 50 стотинки за литър в бензиностанции на едни и същи фирми. Петролните компании са отказали да коментират за вестника тези факти.

"Телеграф" пише на първа страница за нов хит сред крадците по домовете. Ако дръжката на входната врата е намазана с кал или тебешир, това е сигурен знак, че сте набелязани от крадци, пише изданието. От МВР отчитат още една тревожна тенденция - крадците се насочват и към магазини за продажба на техника, за два месеца са регистрирани рекордните 880 кражби.

Според "Стандарт" държавата отпуска допълнително пари за висшите учебни заведения, които ще обучават бъдещи програмисти и математици. В интервю за "Стандарт", гръцкият посланик у нас Димостенис Стоидис обещава, че фермерските протести в неговата страна няма да се повторят.

"Труд" акцентира върху проекта за военна служба, според който 25 дни в годината мъжете ще бъдат привиквани за военно обучение, а резервистите ще могат да прекратяват договора си с армията без предизвестие. Вестникът пише и за идеята на националния омбудсман Мая Манолова да има женски отделения в мъжките затвори.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.