• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "Състоянието на здравната система и демографската криза са непосредствени заплахи за националната сигурност", съобщава вестник "24 часа". Изданието обяснява, че това е записано в проекта на правителствената стратегията за сигурността. Изданието подчертава, че за първи път тези два проблема са изведени като толкова преки заплахи. В проектодокумента се посочва, че държавата е застрашена и от изтичането на мозъци. Записано е още, че страната ни трябва да настоява за по-голямо присъствие на НАТО в Черно море, допълва всекидневникът.

"500 нови психолози влизат в училищата през следващата година". Целта е - превенция на агресията, пишена вестник "Труд". Това ще струва на Министерството на образованието между 7 и 8 млн. лева. Изданието пояснява, че в момента психолозите и педагогическите съветнци в системата са около 1100 и работят в училища с над 500 ученици.

"Актуалните напоследък суперхрани като чиа, киноа и авокадо ще бъдат включени в менюто на хлапетата в детските градини", съобщава вестник "Монитор". Експерти вече изготвят спешно новия рецептурник, който трябва да бъде готов до края на годината. Той ще включва 500 рецепти, като много от тях са предложени от майки след обявен конкурс. Това е казала пред всекидневника националният консултант по хранене проф. д-р Стефка Петрова.

Вестник "Сега" пише: "Въпреки милионите, пръснати за електронно управление в България, едва 20 от 265 общини в страната могат да обменят електронно документи с други администрации. Това е съобщил председателят на Държавната агенция "Електронно управление" Росен Желязков в Албена. Изданието посочва, че "с темповете, с които местните управи се подготвят да въведат електронното управление, едва ли ще успеят да изпълнят новата повеля - до края на 2018 г. хартиеният обмен между административните структури да бъде преустановен.

"Очакванията за българската икономика се подобряват, съобщава "Капитал дейли". Добрите данни за износ, потребление и за пазара на труда през първата половина на годината накараха повечето анализатори да ревизират нагоре прогнозите си за развитието на българската икономика през 2017 г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.