• 13 Дек 2018 |
 •  USD / BGN 1.7238
 •  GBP / BGN 2.1699
 •  CHF / BGN 1.7330
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 0°C

МРРБ ще си партнира със Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“ при контрола върху влаганите в строежите продукти

МРРБ ще си партнира със Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“ при контрола върху влаганите в строежите продукти

/КРОСС/ Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Сдружението „Български врати, прозорци и фасади" ще си сътрудничат в изпълнението на съвместни дейности за повишаване на контрола върху влаганите стъклопакети, прозорци, врати и фасади във финансираните с обществени средства строежи в съответствие с принципите на устойчивото строителство.

Това ще стане в резултат на подписано от министър Николай Нанков и председателя на управителния съвет на сдружението Христо Щерев Рамково споразумение за партньорство.

С изпълнението на предвидените в него дейности трябва да се осигури влагането на строителни продукти в строежите, които съответстват на нормативните изисквания за употребата им.

За целта МРРБ в партньорство със сдружението ще разработи изисквания за техническите задания на провежданите от общините обществени поръчки към стъклопакетите, прозорците и вратите, с които да се допълнят Методическите указания за изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. За тези материали предстои да бъдат обсъдени и проекти на национални изисквания, на нормативни актове и стандарти.

По този начин трябва да бъде приложен на практика водещият световен и европейски опит при изпълнението на специфичните строително-монтажни дейности и осъществяване на техния контрол и приемане.
Предвижда се да бъдат организирани и проведени съвместни инициативи, чрез които обществеността и бизнесът да бъдат информирани за предстоящите дейности.

Ще бъдат проведени и обучения за националните изисквания и добрите строителни практики и повишаване на квалификацията на проектанти, строители и контролни органи. 

По искане на общините, в качеството им на възложители на обществени поръчки по програмата, ще бъдат правени контролни проверки на влаганите стъклопакети, прозорци, врати, елементи на остъклени фасади и други.

Контролът, който цели да провери постигането на проектните изисквания при производителя или доставчика на стъклопакети и прозорци, ще се осъществява по съгласувана с МРРБ процедура на сдружението.

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • реклама
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2018 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.