• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Нощта на музеите и галериите се завръща в Пловдив

Нощта на музеите и галериите се завръща в Пловдив

/КРОСС/ След едногодишна пауза, НОЩ Пловдив обяви своето завръщане между 13 и 15 септември тази година под мотото "Общо място". Коя и каква е нашата идентичност, пазим ли и как семейната памет, смеем ли да преминаваме личните си граници и кога - това са основните въпроси, които програмата на фестивала ще изследва през 2019 г. Носител на множество отличия и награди, той изиграва важна роля в кандидатурата и подготовката за Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Основните акценти в многото и разнообразни събития на НОЩта този септември са създадени специално за нея и формират кураторската й програма, съставена от Владия Михайлова (галерия "Васка Емануилова" при СГХГ). Част от тях ще влязат през "задния вход" на Стария град, разкривайки една по-малко популярна част около Източната порта, други ще запознаят жадните за съвременно изкуство посетители с работата на обещаващи артисти от Австрия и България, представена от кураторите на Колекция EVN в централната част на града, или ще отворят отново вратите на детмаг "Снежанка" с изложбата Open Art Files, посветена на историята на съвременното българско изкуство и курирана от Вера Млечевска, куратор и на Българския павилион на 58-ото Биенале на изкуствата във Венеция.
И трите събития - изложбата "Общо място" в Данчовата къща, къща Стамболян и публичното пространство при Източната порта, изложбата с български и австрийски автори и изложбата Open Art Files в детмаг "Снежанка", са инициирани, продуцирани и организирани от фондация "Отворени изкуства".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.