• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Зам.-министър Йовев: Обсъжда се въвеждането на по-строги правила за дейността на надзорните в строителството

Зам.-министър Йовев: Обсъжда се въвеждането на по-строги правила за дейността на надзорните в строителството

/КРОСС/ Регионалният заместник-министър откри изложението „Стройко Експо“

Създадена е работна група, която обсъжда въвеждането на по-строги правила при регистрацията и дейността на надзорните и консултантски фирми в строителството. Необходимо е да се засили независимостта на надзорните и консултантски фирми от проектантите и строителите в бранша. Това каза пред представители на медиите заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев. Днес той откри 50-то юбилейно издание на изложението „Стройко Експо“, което се провежда в Националния дворец на културата до 28 октомври.

„Министерството на регионалното развитие и благоустройството работи в посока утвърждаване на все по-благоприятни условия за бизнеса в строителния сектор, за да бъде улеснено и стимулирано предприемачеството у нас“, изтъкна заместник-министърът при откриването на изложението.

„Експозицията на над 180 български и чуждестранни фирми за технологии и продукти за подобряване на околната среда и качеството на живот е категоричен показател за успешната интеграция на българската строителна индустрия“, изтъкна той.

„През последните 25 години изложението „Стройко Експо“ се наложи като успешен център за търговия и информация, като предлага все повече качествени стоки и услуги. Благодарение на него всички участници в инвестиционно-строителния процес имат възможността да се информират и да направят своя избор в многообразието на продуктите на една от най-бързо развиващите се индустрии“, отбеляза заместник-министър Йовев.

Той допълни, че изложението продължава да се утвърждава като пресечна точка за осъществяване на преки контакти и обмен на информация между предприемачи, фирми и потребители.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.