• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Ердоган – без телеграма за Нова година от Путин

Ердоган – без телеграма за Нова година от Путин

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин не е изпратил поздравителна телеграма за Нова година до държавните глави на Турция Реджеп Ердоган и на Украйна Петро Порошенко - сигурен знак за трайно влошени отношения, съобщи Нюзру, като се позова на сайта на Кремъл.

Отношенията с Киев се вледениха още миналата година след насилственото сваляне на президента Виктор Янукович и последвалото му бягство в Москва и присъединяването на Крим към Русия. Контактите с Турция замръзнаха след като на 24 ноември Анкара свали изтребителя на Москва на турско-сирийската граница.

По повод настъпващата 2016 г. руският президент е изпратил поздравителни телеграми до президента на САЩ, кралицата и премиера на Великобритания, до ръководителите на Франция, Италия, Австрия, Канада, Финландия, Германия и до краля на Испания Фелипе VI.

В списъка на избраните, които ще получат поздравителна телеграма от Кремъл, попадат всички ръководители на Общността на независимите държави - Беларус, Таджикистан, Казахстан, Киргизия, Узбекистан, Молдова, Армения, Азербайджан и даже непризнатите републики Абхазия и Южна Осетия.

Кремъл е изпратил честитки за Нова година е до държавите, които традиционно се смятат за съюзници на Русия - Сърбия, Унгария, Венецуела, Китай, ЮАР и Куба, а също и Бразилия, Индия, Южна Корея, Япония и дори до папа Франциск.

Всяка от телеграмите е писано специално за конкретния държавен или правителствен ръководител, а текстът й отразява състоянието и бъдещето на двустранните отношения.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Спират на майка ти путката

31.12.2015 18:35:15

Аз

Ердоган няма телеграма, а Бойко имаа! Кое е по-добре? В телеграмата на Бойко му пишат, че се спира газа от 1 януари.... Е?

30.12.2015 20:07:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.