• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Манолова: Частните съдебни изпълнители стягат редиците си, предстои тежка битка

Манолова: Частните съдебни изпълнители стягат редиците си, предстои тежка битка

/КРОСС/ "Едва ли е необходимо да обяснявам, защо внасяме тези промени. Пощата ми е затрупана с жалби от произволите на частни съдебни изпълнители. Последният случай е от вчера. Гражданин от София, който е инвалид, днес ще бъде изхвърлен от дома си, защото колекторската фирма отказва да направи отсрочка. Възрастна жена се оплаква, че си е купила телевизор за 300 лева. Изплатила е вноски за 205 лева, а после частен съдебен изпълнител й е взел още 700 лева. Всички тези примери са от последните дни". Това каза в кулоарите на парламента омбудсманът Мая Манолова, която внесе в деловодството на НС пакет от законодателни промени за ограничаване правомощията на частните съдебни изпълнители, монополите и фирмите за бързи кредити.

"Ние предлагаме два варианта. По-крайният е да се премахне призоваването чрез залепването на бележки по вратите. Длъжникът трябва да има възможност да избира съдебен процес или бърза процедура. Предвиждаме длъжниците, когато те наистина са такива, да не се занимават с частни съдебни изпълнители. Кредиторът ще трябва да посочи банкова сметка и длъжникът да си внася там парите, без да се занимава с частни съдебни изпълнители. Предлагаме таксите на частните съдебни изпълнители да бъдат намалени, а също така длъжникът да не дължи такси, когато се изплати в срок. Предлагаме длъжникът да има право да участва в оценката на имуществото му, за да не може частният съдебен изпълнител да го продава на безценица", разкри тя.

"Частните съдебни изпълнители стягат редиците си. Те искат всякакви проверки срещу мен. Мисля, че скоро ще искат да проверяват и личния ми живот. Това говори, че си върша работата. Предстои тежка битка. Разликата между мен и тях е, че аз защитавам интересите на гражданите, а те защитават своите лични. Въпросът е на чия страна ще застанат народните представители", каза още Манолова.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Само ще се намалят таксите, ЕВЕНТУАЛНО. Това не е закрила, а е поредната гавра с хора, изтеглили или наследили дълг. У нас законите бранят банките, бизнеса, политиците, връзкарите. А беднякът все плаща. Ако можеха банките и гащите биха ни свалили от задн*ц*те! Ако погледнете статистиките ще видите, че до 10 години у нас всеки трети ще е наследил чуждо задължение, без дори да разбере. Всеки втори ще е изправен пред избора дали да си даде на банките всичко, което има, без възможността да обяви фалит на частно лице, или да бяга като заек цял живот. Всичко това е в резултат на закони, които не пазят човека, а банките и фактът, че народа става все по-беден, работи повече за по-малко пари. Единственото спасение е по-добър стандарт на живот и закони, които да поделят отговорността между човека и банката.

05.05.2017 10:59:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.