• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Посланикът на Израел: Има нови играчи, които играят не само срещу Израел, но и срещу целия Западен свят

Посланикът на Израел: Има нови играчи, които играят не само срещу Израел, но и срещу целия Западен свят

/КРОСС/ „От палестинска страна знаем за около 580 убити, от тях около една трета са терористи или такива които подготвят оръжия за Хамас. Другите две трети, за наше съжаление за граждани, между тях има и деца, и възрастни. Това е изключително болезнено." Това заяви посланикът на Израел за България Н. Пр. Шаул Камиса Раз на дискусия на тема: „Ситуацията в Близкия Изток и последиците за Държавата Израел".

По негови думи има над 3500 ранени палестинци и 100 000, които са успели да избягат от Хамас, тъй като организацията използва хора като живи щитове във войната си срещу Израел. Тези, които пък не са успели да избягат, са били заключвани с белезници и убивани от страна на терористичната организация, разказва той.

„Те смятат, че колкото повече убити палестинци, толкова по-добре се обслужват техните интереси - международни организации да насочват пръст срещу Израел, за да се стигне до възможност да изнудват международни организации да се съгласят с колкото се може повече от техните условия при сключването на договор за прекратяване на огъня", на мнение е той.

По негова информация към този момент от израелскта страна от самите сили, които се намират вътре в Ивицата Газа, има 29 убити войници, един безследно изчезнал и над 90 ранени.

Същевременно той заяви, че има и други екипи на Хамас, които в по-голямата си част от времето са спящи, но те съществуват в Юдея и Самария. Той представи и основните пунктове, които са довели до решението на Израел да атакува Хамас, като постави акцент върху основната цел на Израел - обезоръжаване на Хамас и осигуряване на дългосрочен мир за израелската държава.

„Има нови методики, нови играчи, които играят срещу Израел на военната арена. Като цяло не само омразата, която е насочена към Израел, но и социални явления, които характеризират арабските държави, в рамките на арабската пролет, родиха резултат, в който можем да видим все по-крайни явления, укрепване на крайни фанатични организации, които несъмнено насочват острието на своята стрела към Израел, но това не ги удовлетворява достатъчно. Те насочват силата си и към целия Западен свят, Европа, САЩ и тези бъдещи явления могат да се разпознаят и в организацията Даиш. В техните карти за установяване на бъдещ контрол се намират и Балканите, включително България", каза още Н. Пр. Шаул Камиса Раз.

По думите на посланика всичко това е вследствие на неимоверната подкрепа за този терористичен процес от страна на Мохамад Мурси. „Драстичната промяна, която се случи в Газа по отношение на Израел, по отношение на военното укрепване в Ивицата Газа, започна с контрола на Мурси, с неговата управа и с подкрепата от разстояние на други държави в Близкия Изток. Може да се каже дори с подкрепата на Турция", каза той.

Същевременно той коментира и отношенията с Турция: „Взаимоотношенията с Турция до качването на Ердоган на власт бяха на много високо ниво. Можеше още от тогава да се види желанието и стремежа на Турция да се приближи към Хамас. За наше съжаление Турция сътрудничеше в създаването на тази атмосфера, на която сме свидетели, защото донякъде те упражниха натиск върху света и то съвсем не от притеснение за палестинските граждани, а по-скоро от желание да подкрепят милитаристичните течения в Ивицата Газа и това стигна до много опасни нива. Когато някой казва, че Израел постъпва много по-тежко към палестинските граждани, отколкото Хитлер към евреите - това е много тежко изказване и няма нищо общо с действителността. Нима има доказателства, че ние сме създали лагери на смъртта за палестинците, нима има доказателства, че трансферираме граждани от едно място на друга в Ивицата Газа, нима сме целенасочено отправяли жители към машини на смъртта, нима сме упражнили друго право освен правото си на отбрана, нима конкретно сме се целили към граждански цвилни цели? Разбира се, че - не. От хуманитарна гледна точка Израел се държи, както никоя друга държава във война - да се помага на населението от другата страна по време на война", каза посланикът на Израел.

По негови думи това изказване е понижило нивото на взаимоотношение между Турция и Израел.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ДЖЕССИ ДЖЕЙМС

Слушай китко рошава, вместо да драскаш глупости вземи и иди да поживееш само два дни в Ашкелон, Бершева или в Аждот и ще те видим тогава каква песен ще запееш, но няма да го направиш защото си гаден страхливец.

24.07.2014 16:48:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.