• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Бойни самолети на Израел удариха ХАМАС след нова ракетна атака

Бойни самолети на Израел удариха ХАМАС след нова ракетна атака

/КРОСС/ Бойни самолети на Израел са ударили позиции на ХАМАС в Ивицата Газа рано тази сутрин, след като ракета, изстреляна от палестинците, е паднала в южната част на Израел, съобщава "Франс прес", позовавайки се на израелската армия.

Не се уточнява какви цели са били поразени, но източници от палестинските сили за сигурност са заявили, че няколко ракети са ударили ферма източно от Рафах в южната част на крайбрежния анклав.

Израелски "изтребители удариха подземна инфраструктура в южните части на Ивицата Газа в отговор на ракета, изстреляна по-рано към Израел", се уточнява в изявлението на израелската армия.

Не се съобщава за жертви при никой от инцидентите.

Ударите последваха ожесточените нападения и от двете страни през уикенда, при които израелски сухопътни части убиха двама палестински тийнейджъри в Ивицата газа при огън през границата. Бойни самолети също така са ударили 18 съоръжения на ХАМАС при две вълни от въздушни удари, допълниха израелските военни.

Тези рейдове са били в отговор на експлозия в събота, при която четирима израелски войници, проверяващи граничната ограда, са били ранени при взрив на самоделна бомба, очевидно заложена от палестинците.

Двама от мъжете са били тежко ранени, но няма опасност за живота им.

Взривът и ответният огън бележат една от най-сериозните ескалации в Ивицата Газа, която е контролирана от ХАМАС, от 2014 г. насам, когато Израел и радикалното ислямистко движение воюваха.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.