• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Руското министерство на отбраната: Вината за инцидента с Ил-20 е на Израел

Руското министерство на отбраната: Вината за инцидента с Ил-20 е на Израел

/КРОСС/ Руският военен самолет Ил-20, който изчезна от радарите тази нощ над Средиземно море с 14 души на борда, е бил свален от сирийската противовъздушна отбрана. Вината за инцидента обаче е на Израел, съобщи руското военно ведомство. 

Самолетът е летял към руската военна база в Хмеймим и в момента на инцидента се е намирал на около 35 километра от бреговете на Сирия. Бил е ударен от ракета на сирийската противовъздушна отбрана, която е отразявала нападение на четири израелски изтребителя Ф-16 по обекти на територията на провинция Латакия. Израелците са предупредили за въздушния си удар по-малко от минута преди нанасянето му и не е имало как руският самолет да бъде изведен от зоната на обстрела. Това съобщиха от министерството на отбраната в Москва, уточнявайки, че изтребителите са използвали самолета като щит срещу огъня на сирийската противовъздушна отбрана. 

Всичките намиращи се на борда на самолета руски военнослужещи са загинали. 

"Оценяваме тези провокационни действия на Израел като враждебни. Те абсолютно не отговарят на духа на руско-израелското партньорство. Оставяме си правото на адекватни ответни мерки", се посочва в съобщение на руското министерство на отбраната.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На майката вмирисания пустиняк!

18.09.2018 18:15:49

Анонимен

Ашколсум на тоз румен хубавец , на тоз военен гений . Тавариш нещо войната се обърка , стана много модерна , хвърчат ракети и самолети отвсякъде и вие драги точно в този момент зафичкахте този летящ таралясник с 14 войничета баш там , и после пак друг ви виновен , че нямате ли системи за разпознаване , не разпознавате ли свой чужд във въздуха .... Жалка работа , после се чудим що свалихте боинга над Украйна , язък за войничетата бог да ги прости .....

18.09.2018 16:23:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.