• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

РФ привика посланика на Израел заради бомбардировките в Сирия

РФ привика посланика на Израел заради бомбардировките в Сирия

/КРОСС/Посланикът на Израел в Русия Гари Корен е бил привикан в Министерството на външните работи на Русия във връзка с ударите на израелските Военновъздушни сили по обекти на сирийската армия в района на Палмира, съобщи заместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Богданов, цитиран от РИА "Новости".

"Да, попитахме го за това", посочи Богданов пред журналисти. По думите му, руското външно ведомство е изразило безпокойството си във връзка с инцидента.

"Имаме специален комуникационен канал (за предотвратяване на инциденти, б. р.) и бихме искали да видим този канал да работи по-ефективно и да няма объркване за това кой какво върши [в Сирия]", подчерта руският дипломат.

Според израелски медии ВВС на Израел са бомбардирали цели, разположени в близост до руски военнослужещи.

Министерството на външните работи на Израел е потвърдило за привикването на израелския посланик в руското външно ведомство, но подробности за разговора не се разкриват.

Инцидентът стана в нощта на 17 март. Според сирийската армия четири израелски бойни самолета са нарушили въздушното пространство на страната и са нападнали едно от съоръженията на армията.

Сирийското военно командване твърди, че един от израелските самолети е бил свален над Голанските възвишения, които са окупирана от Израел сирийска територия. Освен това е бил ударен още един израелски изтребител. Израел отрича неин самолет да е бил свалян.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами да, преди време невидимите F-35 нападнали обоз с руски ракети за Хизбула, попиляли ги, а накрая унищожили и няколко батареи с прословутите ПВО-батареи с С-300! Сега да ги сменят с С-400, за да се уверят мурзилките, че са въздух под налягане!

21.03.2017 10:29:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.