• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Депутати стигнаха до съда заради доклада за КТБ

Депутати стигнаха до съда заради доклада за КТБ

/КРОСС/Депутатите от "Групата за натиск", която търси истината за източването на КТБ, внесоха жалба срещу мълчаливия отказ на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) да разкрие кои са лицата на публични длъжности, съпричастни към източването и фалита на трезора. 

Искът влезе в Административния съд, след като фондът не предостави данните по Закона за достъп до обществена информация на четиримата народни представители. На 18 ноември групата настоя ФГВБ да каже кои политици, хора на висши длъжности и партии са замесени в аферата с КТБ. Законовият срок за отговор е 14 дни. Тази информация би трябвало да е част от доклада на международната разследваща компания "Аликс партнърс", но тя е недостъпна заради клауза за конфиденциалност в договора между компанията и държавата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Рали

Депутатите добре, ама я да видим кога Цецо Василев ще стигне до съда.

09.12.2015 21:17:38

Анонимен

Чакаме ги, защото истината за КТБ отдавна трябваше да излезе на яве. Да не се спотайват, а да излязат за Коледните си подаръци :)

09.12.2015 08:17:46

Анонимен

Да информацията би трябвало да е част от доклада, ама не е. Умишлено се прикриват имената на съучастниците на крадеца Василев. Ние имаме право да знаем кои лица са били замесени в източването на КТБ и те трябва да бъдат изправени пред съда.

09.12.2015 00:16:29

Анонимен

Браво, значи най-после може за нова година да получим един неочакван подарък. Цялата истина за далаверите на Василев трябва да бъде разкрита, а с нея и всички замесени лица да излязат на яве. Най-малкото тези хора са крали наред с Василев от спестяванията на вложителите в КТБ, за да прикриват мръсните далавери на мустакаткото. Заслужават да има килии до неговата в централния затвор. Според мен само разсекретяването на доклада може да доведе до реално задействане на правителството и екстрадация на Василев от Сърбия. не е нормално цяла България да знае кой е отговорен за краха на КТБ и изчезналите милиарди и да не се прави нищо, за да има поне справедливо възмездие, за този престъпник.

08.12.2015 19:53:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.