• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Американци се хвалят, че прехванали руски изтребители

Американци се хвалят, че прехванали руски изтребители

/КРОСС/ Напрежение в небето между САЩ и Русия излезе наяве, след като от Пентагона решиха да се похвалят за професионализма и бързата реакция на своите военновъздушни сили. Това стана чрез видео, публикувано и в YouTube, на което е показано как два американски изтребителя F-15 са вдигнати, за да прехванат два руски Су-30.

Става ясно, че двата случая са от 23 ноември и 13 декември и се развиват в неутралното небе над Балтийско море. Американските изтребители, които участват в контрол на въздушното пространство в Балтийския регион, са вдигнати от британската авиобаза „Лейкънхийт".

Според Пентагона двата руски самолета са били ескортирани към руското въздушно пространство.

„Прехващането беше организирано, защото руските самолети не бяха предали кодовете, изисквани от авиодиспечерите, и не представиха своя план за полет", обявиха американските военни.

От руското Министерство на отбраната веднага отговориха. Те потвърдиха за случаите, но са категорични, че инцидент на практика не е имало и руските изтребители всъщност не са били прехванати.

„„На 23 ноември и на 13 декември 2017 г. екипажите на руските изтребители Су-30 СМ са изпълнявали планирани тренировъчни полети над неутралните води на Балтийско море. Маршрутът им е бил съгласуван с органите за управление на въздушния трафик и е изпълняван в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство, без да бъдат нарушавани границите на други държави.

По време на полетите самолетите F-15 се приближили на безопасно разстояние до руските изтребители, след което са променили курса си и са се отдалечили", гласеше съобщението на руското военно министерство.

Ето и видеото, което разпространиха от американска страна:

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.