• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

ЧЕЗ полага новия кабел 110 kV в София

ЧЕЗ полага новия кабел 110 kV в София

/КРОСС/ЧЕЗ подменя ключов кабел 110kV в София. Проектът навлезе в своята същинска част, като изпълнители на компанията започнаха полагането на новия кабел в непроходимата част на колектора.
С реализацията на проекта ЧЕЗ ще подобри сигурността на електрозахранването на районите Люлин, Надежда, Илинден, Красна поляна, Възраждане, Сердика и Връбница. Кабелът, който се полага, е дълъг 2250 метра, от ново поколение е, не съдържа мед и не представлява интерес за крадците.
Моментът за извършване на ключовия ремонт е внимателно подбран - работи се в период когато консумацията на електричество е най-ниска. По този начин се избягва претоварване по мрежата, която в момента доставя ток в посочените райони. Графикът на проекта е съобразен и със стартирането на учебната година. Предвидено е дотогава да приключат изкопните работи, за да не се затруднява придвижването на учениците и дейностите да продължат единствено в проходимия колектор под земята.
„Проектът напредва по график. Проведохме профилактика на съоръженията, които захранват клиентите в момента, обърнали сме особено внимание на охраната и сигурността както на тях, така и на мястото, на което протичат ремонтните дейности. Подготвени сме за всеки един възможен сценарий, но се надяваме, че извънредни обстоятелства, като посегателство над мрежата, няма да влошат качеството на електрозахранването в София", каза Томаш Пецка, Главен директор „Управление на активите" в ЧЕЗ Разпределение България.
Подмяната на стария кабел стартира на 18 август. Ремонтните дейности протичат на няколко етапа, тъй като трасето е разделено на части с цел минимизиране на неудобствата на клиентите в района. Очаква се проектът да приключи в края на октомври. Компанията поддържа непрестанен контакт със Столична община и органите на МВР и е създала план за реакция при евентуално прекъсване на електрозахранване например вследствие на намеса на трета страна.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.