• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Кадиев: Не е нормално всичко да е под контрола на ДПС

Кадиев: Не е нормално всичко да е под контрола на ДПС

/КРОСС/ Не е нормално всички икономически комисии в парламента и цялата законодателна политика в тази област да са под контрола на ДПС. Това не означава, че ние не можем да правим икономическа политика, просто е по-трудно. Това каза пред БНР депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев и даде пример с промените в Закона за хазарта.

"През 2013-а направихме страшно много в социалната област. Това е за сметка на икономическата политика. Там поизостанахме. Трябваше да се даде повече мисъл и желание за стимулиране на инвестиции в България и създаване на нови работни места", призна Кадиев и подчерта: "Тук е голямата роля на правителството. То трябва да изработи визията си, законите, предложенията. Ние ги подпомагаме в тази дейност."

Много ми се иска да направим няколко хубави посещения в Лондон, Ню Йорк, в други западноевропейски столици, за да покажем българската икономика и да поканим инвеститорите да дойдат. Това е начинът да привлечем инвеститори, каза още Кадиев.

Във връзка с намерението на Министерството на финансите да промени Наредба за акцизните стоки, които по мнението на експерти разхлабват контрола, социалистът коментира: "Това е наредбата, свързана с поставянето на измервателни уреди при акцизните стоки. Имаше изключително много сигнали от компании в този сектор и от техните асоциации за проблемите, които са им създадени. Смисълът на контрола не е само да сложиш вилицата на врата на един бизнесмен, а по някакъв начин той да продължава да си върши нормално дейността. Наредбата изискваше от бранша технически неща, които те не могат да изпълнят."

Депутатът от Коалиция за България призова остро да се осъди поведението на Волен Сидеров Според него не е въпрос на политическо решение дали да се отнеме имунитетът на Сидеров, а човешко отношение към поведението на един народен представител. Човек трябва да си носи последствията. Когато си депутат, ти трябва да си на висотата на позицията, която заемаш. Не можеш да си изтърваваш нервите. Ти си пример за останалите, не си просто един човек на улицата, смята Кадиев.

Той каза още, че отстраняването на ГЕРБ от власт е просто инструмент, за да стане България едно по-добро място за живеене, и ако това минава през разговори с ГЕРБ, той няма нищо против. Занапред, ако се налага да говорим с тях, да искаме техни гласове за определени законопроекти, които считам, че са правилни за обществото и обществото настоява за тях, бих го правил без никакво колебание, каза Георги Кадиев. Той, обаче не успя да отговори дали ръководството на партията може да направи това.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

mi kato se nadupihte normalno e da e taka be bokluci

09.01.2014 10:25:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.