• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Г. Кадиев: Ще приветствам вътрешен министър, който съкрати 30% от състава на МВР

Г. Кадиев: Ще приветствам вътрешен министър, който съкрати 30% от състава на МВР

/КРОСС/ Бюджетът 2016 е рекорден, тъй като залага най-нисък дефицит и ръст от 2%. На фона на катастрофата, която завари правителството, и на бежанската криза в Европа, бюджетът е добър и постижим, каза Гроздан Караджов от Реформаторския блок в интервю за БНТ. 

Мнението на настоящият независим депутат Георги Кадиев е различно. Според него бюджетът залага много капани. „Бюджет 2016 не е рекорден. Имаше редица години, когато имаше бюджетен излишък. При нас е имало бюджети, в които изкуствено сме залагали дефицит, за да не е прекалено голямо преизпълнението на приходите", припомни Кадиев.

Очакваната събираемост е малко по-висока от миналата година, посочи Караджов.

„Не виждам никакви реформи. Бих приветствал този вътрешен министър, който съкрати състава на МВР с 30% и вдигне заплатите на останалите", каза Кадиев.

Голяма част от персонала вече е освободен, освен това този ход няма да осигури кой знае какъв капитал, заяви Караджов: „Оценката за българската полиция е, че съставът е прекалено голям и твърде нискоефективен. Хората изискват съкращение и реформиране на структурите на МВР, за да се подобри сигурността им. Този въпрос трябва да реши на Тристранен съвет. Хората в полицията много добре знаят кой върши работата и кой се вози на лодката".

„Лява партия няма място в дясно управление. Това се отнася за всички леви партии. Не бих подкрепил бюджет, нито актуализация на ГЕРБ. Опозицията имаше добри предложения, но нито едно от тях не беше прието", посочи Георги Кадиев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Симеон

Ало, анонимния, ти и твоите господари от Позитания сте измекяри. Изгонихте един истински борец защитаващ бедните хора. Кадиев наложи таван на лихвите, а болшинството измекяри от Позитания гласуваха срещу това предложение. Повече няма да коментирам платени измекяри. Г-н Кадиев ти първи каза - 30 % съкращение на лентяите в МВР и вдигане на заплатите на останалите минимум с 50 %. Ще стане! Само направи партия и всички ще те последваме.

03.12.2015 09:11:42

Анонимен

Обидно е да чета казаното от измекяр като Кадиев. Но още по-обидно е за тези, които го цитират...

02.12.2015 23:18:49

протестиращ

Георги не бързай нщо няма да излезе от обещаната реформа на г9жа Бъчварова МВР,то беше докато се приеме бюджета. От началото на годината е приетЗДИЗМВР и реално от о1.о4.2015 г има няколко члена да са в действие но не се прилагат Засега всичко си е по старо му.

02.12.2015 21:18:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.