• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Г. Кадиев: Общниските съветници на БСП в София осигуриха абсолютен комфорт на сегашния кмет

Г. Кадиев: Общниските съветници на БСП в София осигуриха абсолютен комфорт на сегашния кмет

/КРОСС/От 25 юли до 5 септември нищо не се случи. Трябваше да видя, че нещо се прави в София.

Това са мотивите на Георги Кадиев да се откаже от подкрепата си за кандидата на социалистите за столичен кмет Михаил Мирчев и да обяви своята.

Според социолога Кольо Колев Георги Кадиев има по-малки шансове от Михаил Мирчев.

Избирателите може да ме харесват или да не ме харесват, но аз винаги съм заставал лице в лице с тях, каза той в отговор на въпрос на ТВ7 за неговите лични очаквания от изборите.

Депутатът обяви намерението си да се кандидатира за кмет на София пред колегите си на заседанието на парламентарната група на партията на 8 септември, а по-късно, в социалната мрежа "Фейсбук", обяви мотивите си: "защото искам София да бъде различен град, да се модернизира по-бързо, да е по-мултинационален, по-интересен, по-сигурен, по-удобен, по-малко корумпиран, по-малко "котараци", по-малко Диков, повече идеи и дух". Според него в София няма значение цвета, а той ще се заяви като реалната алтернатива на сегашния кмет Йорданка Фандъкова.

Два дни по-късно парламентарната група на "БСП - лява България" изключи Георги Кадиев с 37 гласа "за". Депутатите от левицата гласуваха тайно и единодушно, като във вота не е участвал самият Кадиев, а един депутат от левицата отсъства и не е дал своя глас.

БСП ме изключи преди да съм регистриран в ОИК, уточни днес Кадиев.

На 11 септември стана ясно, че бившият вече депутат от БСП Георги Кадиев е кандидатът за кмет на столицата на коалиция "Сердика" - АБВ и партия "Български социалдемократи" с председател Георги Анастасов.

На 19 септември Георги Кадиев подаде документи за регистрация в ОИК като кандидат-кмет на Столична община.

Кадиев ще се яви не предстоящите местни избори на 25 октомври с подкрепата на коалиция „Сердика".

В студиото на ТВ7 вече независимият депутат разкритикува и групата общински съветници на БСП, които, по думите му, са осигурили абсолютен комфорт на сегашния кмет и за две години не са направили нищо.

Това, което аз бих искал да направя, е да почистим София няколко пъти, перманентно, дълго. Така че като тръгнете и искате да си изхвърлите боклука, да ви е срам да го изхвърлите, защото наоколо всичко е чисто. Така, както е в другите държави, каза още кандидатът на столичен кмет.  

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.