• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Кадиев: Всеки, който каже, че ще спечелим изборите – лъже

Кадиев: Всеки, който каже, че ще спечелим изборите – лъже

/КРОСС/Всеки, който твърди, че БСП ще победи на предстоящите парламентарни избори - лъже, заяви в сутрешния блок на Нова Георги Кадиев, един от кандидатите за лидер на левицата. Победа той не обеща, а само - много работа и много пот. Кадиев е убеден, че БСП има нужда от пречистване и според него това може да се случи като бъде една силна опозиция. „Край на БСП няма още, но партията е в изключително тежка криза - нямайте съмнение", добави бившият депутат.

Според Кадиев промяната във водещата лява партия зависи и от това дали ще спечели статуквото. Делегатите трябва да решат дали да продължава БСП по "Станишевски" или искат някаква нова алтернатива, посочи Кадиев. По думите му голяма част от тях не са убедени за кого ще гласуват.

„Аз знам за себе си, че съм алтернатива. Не съм от кръга на Станишев, не съм участвал в неговите решения, не съм присъствал дори, когато са се взимали", заяви вътрешният опозиционер в левицата.

Всички кандидат-лидери, които разчитат не на собственото си присъствие и идеи, а само на подкрепата на Сергей Станишев - ще загубят, категоричен е социалистът. По думите му сред кандидатите, които подкрепя досегашният председател са Михаил Миков и Драгомир Стойнев. Предположи обаче, че е възможно балотажът на конгреса да бъде между Миков и Мая Манолова.

„Аз наистина съм откритие на Румен Овчаров, но сега той ще подкрепи Мая Манолова", отбеляза Кадиев. Наскоро бившият енергиен министър се обяви за това следващият лидер на БСП да бъде жена. Кадиев обаче смята, че не полът, а това дали кандидатът е или не е лидер и реформатор трябва да определи кой ще поведе БСП, смята Кадиев.

„Очевидно има хора, които ме харесват. Аз нямам апарат за себе си. Няма кой да звъни за мен от „Позитано" 20", каза още той и допълни: „Снощи имаше тайно гласуване в един от големите райони в София - „Младост" и бях на първо място. Нито съм ги карал насила, нито съм ги купувал."

По думите на Кадиев липсата на идентичност в БСП се отразява и на отношенията с Русия, като отбеляза, че говоренето в БСП спрямо Руската федерация е разнопосочно. 

БСП е в изключително тежка криза и е единствената партия, която не се реформира истински след 1989 г. чисто идеологически БСП не се разви, там има комунисти, социалдемократи и социалисти - това е един от проблемите - липсата на идентичност, което ще е и едно от основните задачи на следващото ръководство", каза още той и допълни: Когато от партията се водят разговори с руснаци, се говори за Русия, а когато се говори с други посланици, се говори против руснаците.

След Конгреса трябва да се създаде някаква работна група, която да даде идеологическа насока, смята политикът. Ако бъде номиниран, Георги Кадиев ще се кандидатира и за парламентарните изборите през октомври.

„Мога да седна да говоря с всички, защото не съм зависим корпоративно от никого", заяви Кадиев, който след местните избори през 2009 г. получи предложение от бившия премиер Бойко Борисов да се присъедини към ГЕРБ, „ако се еманципира от БСП".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.