• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Калфин преди срещата с президента: Ако се поеме ясен ангажимент, можем да сложим и подпис

Калфин преди срещата с президента:  Ако се поеме ясен ангажимент, можем да сложим и подпис

/КРОСС/АБВ е първата парламентарна група, с която президентът започва консултации, преди финалната си среща на 5-ти ноември с парламентарната група на ГЕРБ и очакваното връчване на мандата за съставяне на правителство. Разговорите са насрочени за 14 часа на "Дондуков" 2.

Броени часове преди срещата председателят на парламентарната група на АБВ Ивайло Калфин коментира пред БНР преговорния процес. 

Най-вероятната коалиция е ГЕРБ - Реформаторски блок, които имат общи неща в програмата. Ние бихме могли да обсъдим, да подкрепим и в социална сфера, в данъчна, в изборно законодателство, съдебна реформа. Ако се поеме ясен ангажимент за промяна в тези области по начин, по който намерим общо разбиране, то можем да сложим и подпис. Ако принципно говорим за промяна в съдебната система първо, а след това остане да се уточняват детайлите, сигурно ще проявим добро желание да ги уточняваме, но това ще стане, когато бъдат внесени съответните законопроекти, очерта позицията на АБВ Калфин. 

Във връзка с информация във вестниците, че името му се спряга за социален министър, Ивайло Калфин уточни, че това е нормална практика, когато се съставя правителство, но не е имал оферти и разговори за това.

Калфин внесе вчера свое законодателно предложение във връзка с КТБ. То предвижда БНБ да помисли дали може да оздрави банка с отрицателен капитал, а не задължително да го направи, каквото е първоначалното предложение. По този повод той коментира: Ние не можем да задължим БНБ да предприеме действия, но не можем да гледаме и как БНБ безучастно гледа какво се случва с една от банките в държавата, без да предприема действия. За всяко нещо, когато дойде управителния съвет казваше „правомощията на БНБ се простират дотук". Те не си говорят с другите институции, не обсъждат какъв би бил ефектът. Това предложение, което правим, е да се отложи с две или три седмици максимум срокът, в който задължително трябва да се отнеме лиценза, в който БНБ да предложи варианти. Да каже има ли инвеститори, няма ли, колко ще струва на бюджета, колко ще струва на икономиката. Обществото все още слуша различни експерти, банкери, мнения. Никой не знае каква е цената на различните варианти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.