• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Ивайло Калфин: Замразяването на социалните разходи е невярно твърдение

Ивайло Калфин: Замразяването на социалните разходи е невярно твърдение

/КРОСС/Замразяването на социалните разходи в бюджета за 2016 години, което казаха колегите от БСП, е несериозно и невярно твърдение.

Социалните разходи не се замразени, каза в студиото на bTV Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на труда и социалната политика. Очевидно е, че те са сериозно засегнати в бюджета за следващата година. Естествено, винаги може да се желае още повече и правим всичко възможно да компенсираме това, че за дадени неща няма да бъдат отделени в пълна степен необходимите средства, допълни той.

Вицепремиерът поясни, че приоритетите за следващата година са възрастните хора, НОИ, както и децата и детските плащания, особено в семействата с 3 деца.
Бюджет 2016 е бюджет в рамките на възможностите. Социалните разходи са очевиден приоритет за следващата година. Бих искал да има повече възможности за повече политики, заяви Калфин и посочи, че са предвидени повече европейски средства за следващата година.

Социалният министър посочи, че около 1. 275 милиона пенсионери, с пенсия до 300 лева и без някакви допълнителни доходи, ще получат коледни добавки за пенсионерите. Това не е в никакъв начин увеличаване на пенсията, а е еднократна помощ за най-бедните пенсионери, отбеляза Калфин.

Според министър Калфин, обвързването на минималната работна заплата, с което и да е социално плащане, забавя възможността тя да бъде вдигана. Именно заради това не подкрепихме предложението за обвързването на минималната работна заплата с обезщетението за втората година от майчинството, каза той. По думите му, с измененията в законите в семействата на непълнолетни майки вече няма да се получават два пъти детски надбавки - веднъж от тези майки и втори път от техните майки.

Увеличението на доходите на българите е факт, посочи Калфин и допълни, че те трябва да растат.

За политическа проституция

Може да се говори, че я има във всички други партии, включително и в партията на Валери Симеонов, който направи подобен коментар спрямо нашата партия, но не и в АБВ, коментира Ивайло Калфин.

Ние отдавна сме обявили каква програма подкрепяме и следваме и изпълняваме съвестно точките от нея. Факт е, че в Министерски съвет се бяхме разбрали за едни параметри относно бюджета, а вчера в парламента различните партии започнаха да предлагат и да си развяват свои собствени си промени. Факт е и че ГЕРБ наистина действаха доста високомерно и просто не приеха и не изслушаха по никакъв начин доводите, които от АБВ изложихме относно някои от параметрите на бюджета. Това не е добро коалиционно поведение и ако подобно пренебрегване на нашето мнение стане трайно, то наистина може да преразгледаме участието си в управлението, нещо, за които спомена и нашия лидер Георги Първанов вчера в кулоарите на Народното събрание, коментира Ивайло Калфин.

По темата "Сигурност"

Ивайло Калфин е на мнение, че, след атентатите в Париж, мерките за сигурност в света трябвада бъдат кардинално променени към по-ефективни.

Според него приказките за разпадането на Шенген или за създаването на нов Шенген, но с по-малко страни, са несериозни.

Представяте ли си да бъде създаден такъв нов съюз и България да не е в него - кой ще проверява тогава за пръстови отпечатъци на границата и да предприема редица други мерки, които са възможни именно заради дейността на Шенген в сегашния му вид, коментира той.

Вицепремиерът коментира и инцидента между Турция и Русия и сваления от южната ни съседка руски изтребител. Според него засилването на този случай и евентуалното му прерастване в някакви военни действия няма да е от полза на нито една от двете страни, а и на който и да е друг.

Да, може заради този инцидент Русия да пренасочи част от туристите си вече не към Турция, а към други държави - друг въпрос е доколко България би била подготвена да посрещне тези нови туристи, каза той.

Според Ивайло Калфин едно обединение на Европа, САЩ и Русия за борба срещу „Ислямска държава" е не само пожелателно, а съвсем наложително, защото терористичната организация е една от най-големите опасности в момента за демократичното съществуване на цивилизования свят.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Митко Динев

Народеее! На всяка витрина – сланина, па на всяко кьоше – Порше… На поразия дънят ракия. Кой къде свари пуши цигари… Политици – мръсници и чалга певици… Премиер – гола вода! Да му еба й народа!

03.12.2015 14:56:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.