• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Арх. Савов се захваща с подобряването на инвестиционния климат

Арх. Савов се захваща с подобряването на инвестиционния климат

/КРОСС/ Стартираме незабавни стъпки в посока осигуряването на по-прозрачен, по-предвидим и по-благоприятен инвестиционен климат в страната. Задачата ни е, макар и за краткото време на работа на това правителство, да внесем повече ред и яснота в нормативните документи от компетенциите на Министерството на регионалното развитие и Министерството на инвестиционното проектиране. Това обясни заместник - министърът на инвестиционното проектиране арх. Георги Савов по време на проведените днес срещи с представители на Камарата на строителите в България, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Съюза на архитектите в България, Камарата на архитектите в България, Камарата на инженерите по геодезия, Асоциацията на геодезическите фирми.
Арх. Савов обсъди с представителите на браншовите организации състоянието на сектора. Набелязани бяха най-неотложните стъпки за промяна в подзаконовата нормативна уредба, които трябва да се предприемат за подобряване на бизнес климата в страната.
„Ще работим в диалог с браншовите организации и ще разчитаме много на тяхната експертиза и предложения за повече прозрачност и предвидимост на инвестиционния процес", беше категоричен Георги Савов.
Участниците в разговорите се обединиха около идеята с общи усилия да разработят няколко основни предложения за конкретни подзаконови промени, редакции и допълнения.
Ще се търси промяна и прецизиране в документите, регламентиращи обема и съдържанието на проектната документация в инвестиционния процес, необходими за издаване на разрешение за строеж и за започване на реални строителни работи на обекта. За въвеждане на единни критерии от институциите, упълномощени да съгласуват и одобряват инвестиционни проекти и издават разрешения за строеж. Ще бъдат инициирани промени и в Наредбата за категоризацията на строителните обекти. Общо е становището, че в момента тълкуванията на категориите не са прецизирани.
Друга идея, около която се обединиха участниците в разговорите, е да бъде продължена работата по текущите неотложни промени в ЗУТ, както и работата по създаването на нов закон за строителството и устройственото планиране.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

как може да се публикува такава снимка на архитекта-кой ще го познае

22.08.2014 07:51:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.