• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Положиха първа копка за мултифункционалния комплекс „Пивоварница Каменица“

Положиха първа копка за мултифункционалния комплекс „Пивоварница Каменица“

/КРОСС/ Проектът е на стойност около 2 милиона евро и е първи по рода си в България

На специална церемония днес „Каменица" АД отбеляза полагането на първа копка за проекта „Пивоварница Каменица". Събитието ознаменува началото на изграждането на едно знаково място в родния град на „Каменица", което ще отвори врати през 2018 г., за да посрещне всички жители и гости на града, които искат да се потопят в света на бирата и нейните традиции. Церемонията се състоя на бул. „Източен", на терена, на който ще бъде изграден уникалния по рода си комплекс. На събитието присъстваха Томислав Дончев, заместник министър-председател, Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката, Негово Превъзходителство Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия, Иван Тотев, кмет на Пловдив, Стамен Янев, изпълнителен директор на БАИ, Елза Маркова, Председател на КРИБ Пловдив и Димо Димов, Генерален директор на „Каменица" АД.

„Пивоварница Каменица" е проект, който олицетворява желанието на компанията ни да продължи своето активно участие в социалния и културен живот на Пловдив - родният град на марката, както и да допринесе за съхраняването и развитието на бирената култура в цялата страната. Силно вярваме, че чрез проекта ще затвърдим лидерската позиция на първата бира в България, като за пореден път ще докажем, че сме иноватори в тази изключително конкурентна среда, и първи в бизнеса си.", коментира Димо Димов, генерален директор на „Каменица" АД.

„Инвестирайки в бъдещето е начина да се запази жива традицията. Пожелавам на „Каменица" АД да доведе това хубаво начинание до успешен завършек", пожела г-н Дончев по време на церемонията.

Мултифункционалният комплекс ще бъде специално място, което ще предостави възможност на любителите на бира в България да се насладят на уникални бирени преживявания, вдъхновени от опита и страстта на майстор-пивоварите.

Почитателите на кехлибарената напитка ще могат да проследят пътя на една бира от идеалното комбиниране на нейните основни съставки до отпиването от перфектно сервираната студена халба в комфортна и уютна среда. Колекционерите и любителите на историята на „Каменица" ще могат да задоволят своята страст в посетителския център с колекция от предмети и сувенири на марката. А изкушените от кулинарни предизвикателства ще преоткриват своите вкусове чрез различни съчетания на крафт бира или сезонни предложения пиво със специални храни. Амбицията на майстор-пивоварите на „Пивоварница Каменица" е да предложат богато портфолио от специално приготвени бири и за най-взискателните вкусове.

„Пивоварница Каменица" ще се простира на територия от общо 3500 кв. метра и ще включва микропивоварна за производство на крафт бира, посетителски център, посветен на 135-годишната история на „Каменица", ресторант-бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за провеждане на културни и социални събития. Това ще е специално място, носещо духа и бирената традиция, в което любителите на бирата ще могат да откриват уникални рецепти и вкусове. Строителството на комплекса ще стартира тази есен, като се очаква той да отвори врати през 2018 г. и да осигури разкриването на около 50 нови работни места.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.