• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

ДПС готви гигантска изборна манипулация в Камено

ДПС готви гигантска изборна манипулация в Камено

/КРОСС/ Гигантска манипулация на изборите в Камено готви ДПС, сигнализираха читатели на Флагман.бг и ни изпратиха подробни данни за мащаба и организацията на вота в малката община. Според сигнала, основен организатор е местен активист на Движението, впрегнал солиден ресурс, за да направи пробив в изконно червеното Камено. Посочват се имената на отговорниците в отделните избирателни секции, телефони за връзка, номера на автомобили, които ще се използват.
„Работи се така, че нашата община да се турцизира и циганизира. Използват ромските тартори по селата, а в града се доверяват на хора, доверени на Д. Н. (изписваме само инициалите, следвайки презумпцията, че всеки е невинен до доказване на противното). Изготвят т.нар."списъци на избиратели по обхват". Във всеки един от тях има посочен отговорник, който води пълна информация за гласуващите в неговата секция. ДПС води пълна статистика и в служебните протоколи разделили избирателите на „Гласуващ за ДПС", „Колебаещ се", „Гласуващ за други", „Извън страната" и „Забележка", пише в сигнала до Флагман.бг.
Ако всичко в него е вярно, става дума за изключително мащабна организация за купуване на гласове. Във всяка секция има отговорник, който е посочен с имена, мобилен телефон и личен автомобил или курирер, по който да се изпращат нужните послания. Ето част от най-големите секции в Община Камено и техните отговорници, според сигнала:

Секция №1 град Камено, отговорник Атанас С....., телефон: 0895/......
Секция №2 град Камено, отговорник Боян Т...., телефон - 0877/......
Секция № 3 град Камено, отговорник Златомир И...., телефон: 0886/....
Секция № 4 град Камено, отговорник Иван Х....., няма посочен телефон
Секция № 5 град Камено, отговорник Милко Х....., телефон: 0884/.....
Секция № 6 град Камено, отговорник Георги Б....., телефон: 0876/....

Тайната мрежа от списъци и отговорници за купен вот имало и в селата Тръстиково, Русокастро, Свобода, Винарско, Вратица, Желязово, Кръстина, Черни връх, Ливада, Трояново, Константиново.
Най-пиперливата част от сигнал касае т.нар. ромски тартори, които трябва да осигурят цигански гласове за ДПС. Тарторите са изброени по малко име или прякор, за някои от тях е даден и телефон, а други - номер на автомобила, с които се придвижват. Част от циганските лидери живеят в други общини, но не е изключено да имат интереси в района на Камено. Един от тези, чийто име фигурира в сигнала е Сюлейман от Рудник, който според сигнала е добре познат на органите на реда. Изброени са още: Асен от Трояново (с посочен телефонен номер), Динко Л. от село Свобода (Ауди А6 с рег. CA ....) и Лало с тъмночервено „Рено 19" с регистрация А ....АР.
За да бъдем обективни и да дадем думата и на засегнатата страна, репортери на Флагман.бг опитаха да се свържат с някои от лицата, посочени в сигнала. Част от тях не отговориха на мобилните си телефони, други веднага затваряха, щом разберат за какво ги търсим. Някои от обвинените обаче се съгласиха да говорят.
Боян Т., записан в сигнала като отговорник на секция №2 в Камено, призна, че наистина работи за ДПС, но като надзорник, който трябва да наблюдава как върви гласуването и накрая да вземе протокола.
Проверка на Флагман.бг в публичния регистър на представителите и застъпниците в Районната избирателна комисия в Бургас показа, че нито Боян, нито което и да е друго от изброените имена не е вписано като застъпник или представител, каквато е другата дефинирана норма. Не е изключено обаче имената им още да не са оповестени пред РИК.
Друг, посочен в сигнала, е Сюлейман от Рудник. Той призна, че познава набедения за организатор Д.Н., осигурявал му работници - от думите му така и не стана ясно за какво. Сюлейман обаче се кълнеше, че не се занимава нито с купуване на гласове, нито агитира по някакъв начин за която и да е партия.
Асен от Трояново пък се оказа личен шофьор на местния лидер на ДПС в Камено Димитър Андонов Николов, шести в листата на ДПС за парламентарния вот. Щом разбра за какво го търсим, той веднага не прехвърли към началника си. „Политиката на ДПС не е такава, че да купува гласове. Гласове в Камено купуват други. Попитайте БСП, не мен. От четири дни не съм в района на Бургас, имам си бизнес, имам си офис и съм в София. Това, което ми говорите, са пълни глупости и ДПС няма нищо общо", каза пред Флагман.бг. Николов.
Според него това не било сигнал, а донос от политически опоненти, които се плашели, защото ДПС набирала скорост в Община Камено, а самият той вече бил дал заявка за кмет. „Как според вас ще се компрометирам с купуване на гласове, като догодина ще изляза на избори отново", допълни Николов.
Той заяви, че не познава нито едно от изброените имена. Дълго време живял в София, работил и в централата на ДПС, а скоро се върнал в Камено. На репортерски въпрос за списъците с имена и пълна справка на гласуващите Николов бе категоричен: „ДПС не води такива списъци". Той обаче знаел, че има други партии, които наистина купуват гласове. Лидерът на ДПС сам посочи две имена на местни бизнесмени - Я. С. и А. Д.
От думите на местния лидер на ДПС в Камено стана ясно, че преди няколко месеца дал съгласие по чл.12 от Закона за специалните разузнавателни средства, за да бъде подслушван и в момента телефонът му се подслушвал. „Да проверят с кой съм говорил и дали съм се занимавал с тези неща", натърти Николов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Атака вече е изпята песен

30.09.2014 22:22:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.