• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Камерън няма да спира министрите си да агитират за напускане на ЕС

Камерън няма да спира министрите си да агитират за напускане на ЕС

/КРОСС/Британският премиер Дейвид Камерън ще позволи на министрите си да водят кампания в полза напускане на Обединеното кралство на ЕС преди запланувания референдум по въпроса. Това заяви източник от британския кабинет, цитиран от Ройтерс.

Камерън иска да предоговори отношенията с ЕС преди да се проведе национално допитване до края на следващата година за членството на Великобритания в съюза. Самият той заяви, че иска Великобритания да остане в реформиран ЕС, но не изключва напускане на Общността, ако не получи ключови промени в отношенията между Лондон и Брюксел.

Вече три десетилетия въпросът за Европа продължава да разединява британските консерватори. Казусът изигра голяма роля за падането на бившите премиери Маргарет Тачър и Джон Мейджър.

1/3 от министрите в кабинета на Камерън, включително вътрешният министър Тереза Мей, външният министър Филип Хамънд и други са евроскептици.

През последните месеци имаше спекулации, че някои министри, които подкрепят Великобритания да напусне ЕС, ще подадат оставка, ако бъдат принудени да водят кампания за запазване на членството в Общността.

По-късно днес се очаква Камерън да запознае британския парламент как вървят преговорите с ЕС по казуса. Според източника британският министър-председател ще „даде силен сигнал", че така наречената колективна отговорност на практика ще бъде премахната по отношение на референдума за ЕС.

Ако има някои министри, които искат да водят кампания по различен начин, той ще заяви ясно, че ще им позволи, добави представителят от британския кабинет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.