• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Юлий Павлов: Увеличава се броят на колебаещите се за кого да гласуват

Юлий Павлов: Увеличава се броят на колебаещите се за кого да гласуват

/КРОСС/ От Центъра за анализи и маркетинг ще представят резултати от социологическо проучване на общественото мнение на тема "Ще има ли фотофиниш при подредбата на партиите в 44-тото Народно събрание?".

Не можем да говорим за сигурен победител на изборите, а за това коя от двете водещи политически сили е по-вероятно да финишира първа. От нашите изследвания няма никаква сигурност в това. Това заяви в предаването "Преди всички" директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов.

Разликата между първите две партии е доста малка и в рамките на статистическата грешка. Едната от двете водещи политически сили има вероятност 60-65% да финишира първа, а другата има 30-35% също да се класира на първо място. Всички зависи от кампанията и в голяма степен от поведението на колебаещите се избиратели.

През последния месец броят на колебаещите се не дали, а за кого да гласуват, вместо да намалява с хода на кампанията, се увеличава, каза още Павлов. Според него последната седмица преди изборите трябва да бъде фокусирана върху тези вероятно гласуващи, но нерешили за кого.

Едната версия е, че кампанията е била доста вяла и неубедителна и затова хората се колебаят кого да изберат. Има и друга версия - че кампанията е била толкова запленяваща, че хората са запленени от няколко политически сили и се колебаят кого да изберат.

Според Юлий Павлов е очевидно, че в строгия смисъл на думата намеса от Турция в кампанията няма:

Защо когато германски или френски министри или функционери на ЕС призовават да се гласува за една или друга политическа сила в зависимост от това коя е тяхната братска партия, това не е намеса, а когато турски министър призовава да се гласува, това е намеса? Това са очевидни двойни стандарти. Целият проблем произлиза от това, че не само България, но и ЕС се гърчи и не желае да признае, че режимът в Турция е недемократичен. От формална гледна точка няма нарушение. Ние не искаме да си признаем, че режимът е недемократичен, не спазва човешките права, и поради тази причина намесата му е недопустима, а не че била съседна държава.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.