• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

ГЕРБ дава "Цанков камък" на главния прокурор

ГЕРБ дава "Цанков камък" на главния прокурор

/КРОСС/ ПП ГЕРБ ще сезира главния прокурор за проекта „Цанков камък", заяви на извънреден брифинг във Варна народният представител от ПП ГЕРБ Александър Ненков, предаде „Фокус"-Варна.

„В рамките на следващата седмица ще внесем сигнал до главния прокурор. Всички отговорни институции и органи ще се заемат с този случай, за да се види от началото на идеята, през реализация кой какви договори е подписвал, как се е оскъпил проектът, за да може гражданите да знаят кой се отнася сериозно към публичния ресурс и кой ощетява обществото", допълни народният представител.

Александър Ненков коментира, че има някакво съвпадение, защото винаги, когато се говори за изтичане на държавни средства, става въпрос за проекти на Тройната коалиция. Той даде за пример проекта АЕЦ „Белене", за който държавата е платила близо 3 млрд. лева, подобен е и казусът с „Цанков камък".

Александър Ненов подчерта, че проектът е нерентабилен. „Важно е гражданите да знаят, това има значение, когато говорим за това, че парите не достигат, за пенсии, заплати, социални плащания, а отиват именно в такива проекти, които държавата е длъжна да довърши, защото някои е взел престъпно решение в ущърб на гражданите", добави народният представител Александър Ненков.

Зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков твърди, че „Цанков камък" е поредният проект на Тройната коалиция, в който сега държавата трябва да налива средства. Причината - 7 години след приключване на този мащабен проект по хидросъоръжението е установено изтичане на голямо количество вода през карстовите скали в района на коритото.

Жечо Станков припомни, че проектът за „Цанков камък" е започнал с бюджет от 440 млн. лева, а е приключил на стойност от почти 1 млрд. лева. По думите на му „Цанков камък" няма особен положителен ефект върху енергийната система на страната, тъй като сумарно работи около 45-50 дни в годината. 7 години по-късно са необходими ремонти на извършените дейности.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

българка

А какво ще каже по този казус видният хидроинженер Меди Доган?

11.08.2017 15:12:33

ГЕРБ дава "Цанков камък" на главния прокурор

Абсурд, ма, как на прокурор?! Цанков камък е строен от АВСТРИЙСКА фирма, а както знаем от Западното по-хубаво няма.

11.08.2017 14:24:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.