• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

1 млрд. лв. ще са нужни, за да има цяла София канализация

1 млрд. лв. ще са нужни, за да има цяла София канализация

/КРОСС/ Около 1 млрд. лв. ще са необходими, за да се изгради цялостна канализация на София и това няма как да се случи в рамките на година или две. Това коментира директорът „Експлоатация и поддръжка” в „Софийска вода” Васил Тренев пред журналисти днес.

Към момента столицата има над 4000 км водопроводна мрежа и 1700 км канализация. В същото време ВиК инвестициите през тази година са 50 млн. лв., от които – 14 млн. лв. за канализация.

Станев посочи, че Столична община кандидатства за инвестиции по ОП „Околна среда“, като очакванията са около 400 млн. лв. да бъдат вложени във ВиК инфраструктурата, основно в канализация. Той уточни, че местата, в които няма канализация, са извън компактния град – зоните „Бояна“, „Симеоново“, „Драгалевци“, населените места извън София (селата в крайградските райони), съобщава Фокус.

Експертът отбеляза, че кв. „Манастирски ливади“ има канализация, но тя не е довършена: „Там има няколко основни колектора, върху които в момента разсъждаваме. Те трябва да се изградят, за да могат всички нови постройки да бъдат надеждно свързани към мрежата и да няма там проблеми“.

„Софийска вода” работи с общината с цел при новите градоустройствени процедури да се предвиждат по-големи диаметри за колектори.

Изпълнителният директор на дружеството Васил Тренев подчерта, че софиянци пият най-качествената вода в България, която, от своя страна, е на шесто място в Европа по този показател.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Че те до тук само за Белене отидоха пари за канализация на пет Софии , като сложим и КТБ ето ти още пет , но нали сме в царството на Прасетата , живеем в кочина и канализация не ни трябва ....

12.07.2018 22:51:06

Анонимен

Здравейте препоръчвам ви американските хит сериали Гледани обичани харесвани в целият свят и в цяла България 1 е Пожарникарите от Чикаго Сериала засега има 6 сезона но ще има и сезон 7 В България е изльчен по Диема и по Нова телевизия Нов сезон 5 всяка вечер без Съботите и неделите от 21 до 22 часа И всеки обед без Съботите и неделите от 11 55 12 часа до 13 часа по Диема Другата седмица по Диема започва сезон 6 И вечер от 00 и 30 до 1 и 30 сутринта по Нова телевизия 2 е Полицаите от Чикаго Сериала засега има 5 сезона но ще има и сезон 6 В България е изльчен по Фокс Крайм и по Диема Сезон 4 всеки вторник вечерта от 22 до 23 часа Всяка сряда следобед от 15 и 15 до 16 и 15 И всяка сьбота вечерта от 22 до 23 часа по Фокс Крайм И сезон 2 всяка сутрин без Съботите и неделите от 6 и 30 до 7 и 30 по Диема 3 е Лекарите от Чикаго Сериала засега има 3 сезона но ще има и сезон 4 В България е изльчен по Фокс Лайф до сезон 2 Сериала Пожарникарите от Чикаго на финала на сезон 6 напуска Моника Реймънд която е Габриела Доусьн

12.07.2018 18:54:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.