• 15 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Легендарният Фабиан Канчелара разкрива плановете си за последния в своята кариера сезон

Легендарният Фабиан Канчелара разкрива плановете си за последния в своята кариера сезон

/КРОСС/В събота, 5-и март, в 21:15 Евроспорт 1 ще подхрани страстта на феновете на колоезденето със старта на новото предаване с швейцарската легенда Фабиан Канчелара, който ще се впусне по шосето за последния в своята кариера състезателен сезон.

#FOLLOWFABIAN (Следвайте Фабиан) ще запознае зрителите със забележителната история за живота на състезателя на Trek-Segafredo, както и с вълнуващи разкази за славата и несполуките в неговата изключителна 16-годишна кариера.

Поредицата #FOLLOWFABIAN включва шест 12-минутни епизода, в които в продължение на шест месеца Канчелара ще завърши своята професионална кариера със стил. Епизодите ще бъдат излъчвани по каналите на Eurosport, както и на дигиталната платформа EurosportPlayer.

Предаването ще покаже късометражен филм за случващото се зад кулисите и интригуващи интервюта с Канчелара, които ще позволят на зрителите да надникнат в посвещението на спорта, необходимо на спортиста, за да остане в кръга на най-елитните за повече от десетилетие.

В първия епизод камерите влизат в дома на Канчелара, изпълнен с колелета и сувенири от неговата кариера, проследяващи смайващите му триумфи, но и смазващи провали. В епизода Фабиан ще очертае надеждите си за предстоящата 2016-та година, както и откритите си страхове пред най-голямото за него предизвикателство - пенсионирането.

„Последната година трябва да е специална", казва Канчелара. „Това е годината, в която искам да постигна възможно най-високото ниво, но искам и да поговоря за други неща, да оставя нещо след себе си."

„Имам да споделя много спомени и истории. Следвайте ме и ще видите къде ще ви отведа".

Канчелара има блестящи отличия в Големите турове, печели 8 етапа в Тур дьо Франс и 3 етапа във Вуелтата.

Той е деветкратен шампион на Швейцария в бягането по часовник и двукратен шампион в общия старт на шосе.

34-годишният колоездач е регистрирал редица триумфи в еднодневни състезания, включително Париж-Рубе и Обиколката на Фландрия. Канчелара спечели златен медал на Олимпийските игри през 2008 г. в Пекин в бягането по часовник, като в тази дисциплина стана световен шампион четири пъти.

„Домът на колоезденето" Евроспорт ще предостави на зрителите шанса да станат свидетели на успехите на Канчелара през 2016-та, като ще излъчва ексклузивно всяко важно събитие в колоезденето, включително „Тур дьо Франс", „Джиро д`Италия" и „Вуелта", както и еднодневните класики.

Откъси:
Фабиан за слуховете за електрическо колело през 2010г.:
„Бях на дивана, наблюдавайки всичко това. Спомням си, че отстрани имах белгийска бира - точно пред въпросното „колело". Гледайки новините си казах: „Господи, какви идиоти сте!" Ако искат, могат да дойдат в дома ми и да вземат колелото ми, то е тук."

За Олимпийските игри в Лондон през 2012г.:
„2012-а беше най-тежката година, защото след загубата в Лондон не карах дълго време. Бях празен, сляп. Все още вярвам, че златният медал тогава бе за мен."

За предстоящия спортен сезон:
„Основният план сега се фокусира върху пролетните класики и натискаме газта в тази посока. След това ще продължа в „Джиро д`Италия", защото мисля, че нещо ми липсва. Липсва ми розово колело или розова фланелка и тази година имам възможността да ги завоювам."

Фабиан за най-голямото предизвикателство, което му предстои - пенсионирането:
„Стъпката, която правиш от спортист към „обикновен човек", е винаги много трудна, защото е свързана с психологията. Можеш да видиш какво си постигнал, какво си спечелил и това помага малко... Но ако не си подготвен за това психически, ще се сринеш. Можеш да имаш толкова много от това, което искаш, толкова много победи, но не става въпрос само за това. Става въпрос за теб самия като човек, а ти не си Спартак, не си мъжа с швейцарската сила, който е размазвал конкуренцията в класиките, не си нито мъжа с най-много победи в бяганията по часовник. Не, аз съм Фабиан. Аз съм си аз."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.