• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Кои ще бъдат президентските номинации?

Кои ще бъдат президентските номинации?

/КРОСС/ Месец преди началото на кандидатпрезидентската кампания управляващите само загатват за своя кандидат. Забавянето на обявяването на кандидатурите вече се превърна в тенденция. Това обаче оставя горчивия вкус у гласоподавателите от липсата на качествени личности, които да представляват страната ни. Днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че имената на двойката ще бъдат официално съобщени до 2 октомври, като оправда късното им оповестяване с работата, която трябва да свършат правителството и парламента без тя да изглежда като предизборна кампания и популизъм.  

В същото време обаче, в друго телевизионно студио, лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева обяви, че влиза в кандидатпрезидентската надпревара. До дни предстои обявяването на официалната двойка на партията.

На първия тур Дончева ще се сблъска с кандидатурите на останалите партии от несбъдната лява коалиция (БСП и АБВ), от която тя побърза да излезе, с все още неизвестния кандидат на управляващата ГЕРБ, с номинираните от нейните партньори - ПФ и РБ, както и с редица други, издигнати от по-малки партии и инициативни комитети.

Вече е ясна кандидатите на БСП - лява България - генерал Румен Радев. Очакваше се тя да обедини лявото, но АБВ ще участва в изборите със свои номинации.

Развалихме коалицията с АБВ за президентските избори, за да сложим край на безпринципните работи, които съсипват политиката в България в последните 25 години, обясни лидерът на социалистите Корнелия Нинова.
АБВ няма да подкрепи кандидат на ръководството на БСП за президент и да стане част от вътрешните битки в партията, заяви от своя страна заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин.

ВМРО и "Атака" издигнаха Красимир Каракачанов - за президент и Явор Нотев - за вицепрезидент. НФСБ ги подкрепиха.

От ГЕРБ са категорични, че имат двойка, но ще я обявят в края на септември - началото на октомври.

ДПС все още няма решение дали ще издигне свой кандидат за президент или ще подкрепи номинация на друга политическа сила, коментира преди месец депутатът от движението Янко Янков.

ДОСТ ще се регистрира в ЦИК за участие в предстоящите президентски избори, каза в Кърджали нейният лидер Лютви Местан. Засега обаче не е ясно дали формацията ще издигне свои кандидати или ще подкрепи друга номинация. Самият Лютви Местан отхвърли възможността да се кандидатира за президентската надпревара.

Лидерите на Реформаторския блок така и не постигнаха съгласие коя да бъде общата президентска кандидатура. Консултациите продължават. РБ избира измежду четирима кандидати: Трайчо Трайков и Гроздан Караджов от Гражданския съвет на РБ; Съби Събев, издигнат от партия БЗНС на Николай Ненчев и професор Велислав Минеков, номиниран от партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите".

По думите на председателя на предизборния щаб на Реформаторите Найден Зеленогорски (ДБГ), лансираната от министъра на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев идея за издигане на обща кандидатура на Реформаторския блок и ГЕРБ не е актуална. Ген. Събев е и единственият кандидат, който е дал съгласие да участва в обща кандидат-президентска двойка ГЕРБ-РБ.

По отношение на позицията на Ненчев за обща кандидатура на ГЕРБ и РБ Зеленогорски заяви, че в този момент темата не е актуална.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.