• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Калоян Паргов: АБВ може да подкрепи кандидатурата на ген. Радев чрез бъдещия Инициативен комитет

Калоян Паргов: АБВ може да подкрепи кандидатурата на ген. Радев чрез бъдещия Инициативен комитет

/КРОСС/ Председателят на БСП-София коментира пред "КРОСС", че от АБВ могат да подкрепят кандидатурата на ген. Румен Радев като участват в бъдещия Инициативен комитет в подкрепа на кандидатурата на генерал Румен Радев, който ще се сформира по предложение на студентски съюзи, патриотични организации, земеделски съюзи, потребителски организации, известни имена в българската наука, култура и спорт. 

Калоян Паргов сподели, че в четвъртък ще се проведе разговор с партиите от коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, а във вторник следващата седмица и Националния съвет на БСП ще обсъжда този въпрос.
"Пред тях ИБ на БСП ще излезе с предложение кандидатурата на ген. Румен Радев да бъде подкрепена от широк Инициативен комитет. Ако от АБВ желаят да се включат в тази подкрепа, може спокойно да го направят", добави Паргов.

По думите на лидера на БСП-София сформирането на подобен Инициативен комитет била по-добра идея поради това, че коалиционното предложение, което е било изпратено от АБВ, "не е приемливо, защото двете партии няма как да бъдат равнопоставени". А именно подобна формула са били предложили от партията на Георги Първанов. 

Паргов добави, че БСП и АБВ имат и разминавания в идеологиите си. "От АБВ например държат на президентска република, докато ние сме запазване на сегашната формула на управление", добави още лидерът на столичните социалисти.
Паргов обаче бе категоричен, че ако АБВ реши да подкрепи кандидатурата на ген. Радев чрез бъдещия Инициативен комитет, то тогава партията на Първанов ще бъде равнопоставена на тази на БСП, както и на всички останали участници в комитета, защото "този Инициативен комитет ще означава по-различен формат и ще представлява по-широка формула".

Калоян Паргов бе категоричен, че разминаването с АБВ не е бил въпросът за кандидатурата за вицепрезидент, тъй като досега този въпрос все още е бил обсъждан.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.