• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Гр. Караджов подава оставка като председател на транспортната комисия в парламента

Гр. Караджов подава оставка като председател на транспортната комисия в парламента

/КРОСС/ Очаквам и други министри да последват Хр. Иванов, каза Гроздан Караджов

Най-лошата новина от днес е, че реформата в съдебната система не се състоя, заяви депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов. Той обяви, че след Радан Кънев, и той е вече в опозиция и напуска управленския формат.

„Няма и основания да се състои, защото замислените и предложени конституционни промени, за които се постигна съгласие през лятото, не се случиха. Всички от мнозинството, които бяха заявили, че ще гласуват за тези промени, се отметнаха... през последните дни се появи едно предложение, формално представено от АБВ, чиято цел беше да не разреши квотното разпределение във ВСС в двете му колегии...Това нещо до такава степен торпилира съдебната реформа, че ние не можем да продължим да работим в такава мимикрия на съдебна реформа...Очевидно следващите закони, базирани на този конституционен текст, ще бъдат изцяло в потвърждение и продължение на сегашните зависимости...Ние не можем да продължим да бъдем от прикритието на задкулисието. Реформаторският блок ще вземе политическо решение за случилото се днес...И аз, като Радан Кънев, напускам управленския формат и вече съм част от опозицията. Ще напусна и функцията на председател на комисията по транспорт в НС. С всеки следващ ден ще чувате все повече гласове на депутати от РБ, които излизат в опозиция. След оставката на Христо Иванов, очаквам и други министри, които държат на честта и достойнството си, ще заемат същата позиция като него", посочи Караджов в интервю за БНР.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.