• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Реформаторите избират кандидат-президент между Трайков и Караджов

Реформаторите избират кандидат-президент между Трайков и Караджов

/КРОСС/Реформаторският блок избира между трима души за кандидат-президент. Това са Трайчо Трайков и Гроздан Караджов. Кандидатурите им са подкрепяни от ДСБ и Гражданския съвет.

Вече са готови и резултатите от социологическото проучване на „Галъп" сред структурите на Блока в цялата страна. По предварителни данни най-голямо одобрение е получила номинацията на бившия шеф на парламента Огнян Герджиков, който миналата седмица се отказа от надпреварата.

Проучването ще бъде обсъдено на утрешното заседание на Изпълнителния съвет Реформаторския блок, съобщиха депутати от управляващата коалиция. На второ място по разпознаваемост сред десните избиратели е бившият икономически министър на ГЕРБ Трайчо Трайков. Данните показват още, че скулпторът Велислав Минеков, който е подкрепян от ДБГ, е неизвестен сред десните избиратели.

Проучване на Епицентър.бг показа, че дни преди крайния срок за обявяване на имената, сред партиите в Реформаторския блок няма единно мнение за кандидат-президентската двойка. ДСБ подкрепя Трайков или Караджов, а хората на вицепремиера Меглена Кунева лансират Велислав Минеков. БЗНС на Николай Ненчев издигна ген. Съби Събев, но това не пречи на военния министър и лидера на СДС да настояват отново за обща кандидатура с ГЕРБ.

Според неофициална информация, за кандидат-президент реформаторите ще избират между Трайчо Трайков и Гроздан Караджов. Въпреки публичните си изявления, Радан Кънев не подкрепял Караджов, тъй като депутатът бил финансово независим и трудно би могъл да бъде контролиран от когото и да било. Източници от Блока твърдят, че ако Караджов не бъде подкрепен за кандидат- президент, той няма да се съгласи да бъде вице. За вицепрезидент се спряга името на ген. Съби Събев, който е сред най-близките хора на военният министър Николай Ненчев и дори е негов съветник.

Фаворитът на Радан Кънев за кандидат-президент е Трайчо Трайков. Чрез него той иска да се върне на масата на преговорите с ГЕРБ, казват депутати от Реформаторския блок. Според тях, Кънев и Караджов са в тежък конфликт от началото на годината, когато ДСБ неочаквано мина в „опозиция" на правителството. За да спази партийната дисциплина, Караджов напусна председателското място в Комисията по транспорт, подведен от приказките на лидера на тъмносинята партия. Сега Радан Кънев се надявал да се върне на масата на преговорите с ГЕРБ чрез Трайчо Трайков, който пък е в тежки отношения с премиера Бойко Борисов след „Катарската афера" отпреди няколко години. На Радан му липсва властта, той иска да е фактор в българската политика и отново да гостува на Борисов в Банкя, шеговито допълват реформатори.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ruth

малеееее, и да искаха по-тъпи кандидатури нямаше да могат да изберат! Баси отврата!

23.08.2016 17:03:06

Анонимен

ха ха ха Трайчо Шушумигата кандидат!? Тия съвсем изперкаха, това момче става за пиколо в долнопробен вертеп, а не за избори...! Смях за тези примитиви!!!

23.08.2016 15:35:19

Анонимен

хахахаха

23.08.2016 12:46:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.