• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Каракачанов: Докато не се установи траен мир в Близкия Изток, подобни атаки няма да престанат

Каракачанов: Докато не се установи траен мир в Близкия Изток, подобни атаки няма да престанат

/КРОСС/ Това е поредният груб терористичен акт, при който загинаха млади хора. Атентатът е станал в предверието на залата в Манчестър след концерта, където са се струпвали хората, за да излизат. Почеркът е подобен на други атентати, които сме наблюдавали и от други места в Европа. Това коментира в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод атаката в Манчестър, след която вече има 22 жертви и около 60 ранени.

Според него почти сигурно става дума за терорист камикадзе, защото хората са ранени от осколки.

Каракачанов отбеляза, че в 8:00 часа от министъра на вътрешните работи е бил свикан
Националния оперативен щаб, където да се анализира ситуацията и да се набележат мерки за реакция и действия на българските власти. Министърът на отбраната добави, че посредствена заплаха от терористичен акт срещу страната ни няма и нещата са спокойни.

„Службите анализират ситуацията и се обсъждат мерките за сигурност, обменя се и информация с партньорските служби на други държави", уточни той.

Според Красимир Каракачанов България е сравнително предпазена от подобни атентати от няколко неща. На първо място според него, това е оградата по южната ни граница, която се е оказала не приумица, а наистина възпрепятстваща безконтролното преминаване на големи групи хора.

„Проблемът с тероризма е, че когато имаш толкова много хора на твоя територия, които живеят второ и трето поколение в гетата и се радикализират, рано или късно се стига до това. Докато не се установи траен мир и сигурност в Близкия Изток, подобни атаки няма да престанат", смята министърът на отбраната.

Той добави, че България трябва да продължи политиката си да не допуска големи групи хора, идващи от Близкия Изток, на своя територия.

Красимир Каракачанов коментира, че радикални елементи, които проповядват към радикален ислям в България има, но те се следят от службите и се контролират.

„Службите ни си вършат работата, но внимават да не нарушат нечии права", увери министърът на отбраната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Лакомията на Запада доведе до всичките тези проблеми!

23.05.2017 10:01:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.