• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Каракачанов потвърди: Модернизацията на армията ще струва 3,5 милиарда лева

Каракачанов потвърди: Модернизацията на армията ще струва 3,5 милиарда лева

/КРОСС/ До края на юли месец проектите за модернизация на Българската армия, включително и за закупуване на нова бойна машина за Сухопътни войски, може да бъдат гласувани от Народното събрание, заяви в студиото на "Денят започва" по БНТ министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му, средствата за модернизация на армията по проектите за нов самолет, кораб и машина, са общо 3,5 милиарда лева До края на тази седмица инспекторатът на МО ще представи доклад за това, как е проведена процедурата и класирането на офертите за нов изтребител.

„Аз съм разпоредил проверка на инспектората, който до края на тази седмица трябва да направи преглед на това как се е движел целия процес. Парламентът също ще трябва да провери тези неща. От тук нататък каквото реши парламентът. Трябва да започнат разговорите след решението на парламента, когато новата схема на плащане бъде гласувана. Това може да се случи до края на сесията на този парламент, до края на юли. Тогава започват разговорите по трите проекта", коментира Каракачанов.

По отношение на самолетите, по думите на Каракачанов, няма как да произвеждаме самолети, но по отношение на ремонта ще се търсят условия в преговорите да може да се извършва в нашите военноремонтни заводи. Също и за бронираната машина компоненти от нея или цялата да бъдат изработвани в България. Така и с корабите.

„Тези 3 милиарда да създават работни места в България", каза още Каракачанов.

„Моята идея е да се включи и проекта на сухопътни войски и трите проекта за трите вида въоръжени сили да се движат едновременно, защото една от грешките, която се прави е това да се дава приоритет на един или друг от видовете въоръжени сили. Аз мисля, че ние не можем да разделяме българските военнослужещи на такъв принцип", допълни министърът на отбраната.

Красимир Каракачанов заяви, че не знае защо се създава впечатлението, че проектът за изтребителите е предрешен.

„Напротив - работата на експертната група във военновъздушните сили си е свършила работата, но от тук нататък започват конкретните разговори за цени, за условия. Започва по-тежкият процес и трябва да договорим най-изгодните условия за нас", допълни още вицепремиерът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Пенсионер

Много скъпо ще ни излезе играта на "министър" на ошопарения ДС-прасьо КараКочинов!

28.06.2017 16:01:10

Анонимен

Нещо ни будалкат с модернизацията на армията , когато трябваше да се плати на Росатом 1,2 милиарда нямаше никакви проблеми , когато се изхарчиха 2 милиарда до сега за Белене пак същото , за саниране 2 милиарда хоп и готово , а сега за изтребители 1,5 милиарда които ще се изплащат 10 г. страшен проблем .

28.06.2017 10:12:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.