• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Пуснаха жалба срещу Каракачанов заради "нагли цигани"

 Пуснаха жалба срещу Каракачанов заради "нагли цигани"

/КРОСС/ В Комисията за защита от дискриминация е получена жалба срещу вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Поводът за жалбата е изказването на Каракачанов, направено в село Войводиново и свързано със събитията там. Жалбата е изпратена от Сдружение "Единство" - Хасково, съобщиха от комисията.Вчера военният министър пристигна в пловдивското село, където на Богоявление двама братя от ромски произход пребиха жестоко 33-годишния снайперист от Специалните части Валентин Димов. Каракачанов заяви пред журналисти, че "циганите са станали изключително нагли" и "трябва да се направи цялостна програма за решаване на този цигански въпрос", която според него трябва да съдържа "тотално обвързване на социалните помощи с образование и с труд", както и трудово-образователна повинност.

Заради тези думи на Красимир Каракачанов от Сдружение "Единство" - Хасково са подали жалбата.

Междувременно пред журналисти в Министерски съвет, военният министър заяви, че се надява още утре в село Войводиново да бъдат съборени 15 незаконни и опасни постройки.

В селото, на площ от 1.8 декара, при изключително лоши условия и без никакви строителни разрешения, живеят 200 души. Още вчера беше извършена проверка на постройките през местното дружества за електрозахранване и през поделението на дирекцията за пожарна безопасност и защита на населението. Установи се, че там има 15 опасни постройки и те ще бъдат съборени, надявам се още утре, каза Каракачанов. За другите незаконни постройки следва процедура с констативни протоколи, връчване на заповед, период на обжалване от 15 дни и пристъпване към събаряне, допълни министърът.

Циганската престъпност е изключително болен въпрос, подчерта Каракачанов. Важно е да се отбележи, че моделът на интеграция на тези хора в обществото не дава резултат, посочи той. Как очаквате да реагирам, когато двама младежи които трябва да ходят на училище и да работят, пребиват военнослужещ, посочи той. Опитах се да бъда дипломатичен и да се съобразявам с това че съм министър иначе щях да кажа много други неща. Никой не може, без значение какъв цвят на кожата има или от какъв етнос е ,да бие полицай или военен - това няма как да се случи и няма да се случва, докато съм министър, добави Каракачанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Санкции трябва да влязат в употреба. Всякакви мирни усложнения за циганите. Ад навсякъде, където се появят.

10.01.2019 11:41:46

въпрос

Сдружение Единство от Хасково с кои мерки работи за преустановяване на хулиганските прояви на циганите. Може ли да има единство с хора, непризнаващи закони и ред в страната. Или пак под закрила от дискриминация циганите трябва да си правят каквото им е удобно без никакви последствия.

10.01.2019 07:27:21

ВЛАСТ=НАГЛОСТ

Какво, да изтрием и тия думи ли от българския език ? Както "турското робство" стана османско присъствие ? Наглостта на някои леви китко няма граница. Няма такора животно "ром" , циганинът си е циганин откъдето и да го погледнеш. Просто, Наглата Независима Съдебна ВЛАСТ не работи.

10.01.2019 07:23:52

Анонимен

Не виждам смисъл от жалби и пр. Прав е, нагли са и са престъпни паразити!!!

09.01.2019 17:18:47

Анонимен

ама наистина са нагли и безсрамни

09.01.2019 15:55:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.