• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Чиновниците да се съкратят с 30%, предлага ВМРО

Чиновниците да се съкратят с 30%, предлага ВМРО

/КРОСС/В България продължават хора да се назначават по партиен признак, а не по това дали даден чиновник има необходимите качества, професионални и морални.

Това казва в интервю за "Стандарт" лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. 

Първо, чиновничеството в България е страшно много, взима неособени високи заплати и това го подтиква към корупция. Българската администрация, не говоря за всички, но преимуществено е мудна, неефективна и корумпирана. Това измъчва отделния български гражданин и убива частната инициатива както при усвояването на европейските средства, така и при най-елементарните услуги. Този проблем трябва да бъде решен много кардинално с минимум 30% орязване на администрацията и много ясни правила, при които да работи тя, коментира Каракачанов. 

Освен това в парламента сме внесли предложение да се въведе принципът на мълчаливото съгласие. В момента действа принципът на мълчаливия отказ на администрацията, който позволява чиновниците да размотават хората, за да получат някакъв бакшиш. Ако се въведе мълчаливото съгласие, те ще забравят да искат рушвети, когато ги притискат сроковете и необходимостта от аргументиран отказ. Ако искаме да развиваме икономиката у нас, две неща са крайно необходими - работеща и некорумпирана администрация и демографски потенциал - работна ръка или качествени специалисти. Само по този начин можем да привлечем инвестиции извън еврофондовете, допълва той. 

ПФ постави условия за подкрепа на правителството. Част от тях вече са изпълнени. Сред тях са изграждането на защитно съоръжение на границата и привличане на армията за охрана на браздата. Под особено наблюдение остава дейността на кабинета по отношение на битовата престъпност.

С вътрешния министър г-жа Бъчварова имахме доста различия като виждане и подход, но смятам, че сега нещата са доста подобрени. Дори професионалното ръководство на МВР е съгласно с много от нещата, които предлагаме, коментира Красимир Каракачанов.

Другата тема, която остава нерешена, е демографската катастрофа, отбеляза той.

Вече 10 години ВМРО води и борба с монополите. И по тази тема правителството още нищо не е направило, но ние ще бъдем крайно настоятелни, критикува Каракачанов. 

Минимум в сто общини ВМРО ще има кандидати за кметове. Те вече са номинирани от местните структури на партията.

Навсякъде сме предложили тези кандидатури да станат общи за целия Патриотичен фронт. На някои места има одобрение от колегите, на други - още мислят. Освен с НФСБ работим и с другите партньори от коалицията - партия "Защита, "БГ патриот", "За честта на пагона", каза Каракачанов. Разговори са водени и с партии от Реформаторския блок.

Каракачанов очаква добри резултати във Велико Търново, Русе, Благоевградска област, Враца и в голяма част от областните градове. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много разумно, но и съвсем неосъществимо. Досега след всяко орязване на броя на чиновниците с 10-12% се стига до увеличаване с 15-20%, при нови чиновници на партиен признак. По-осъществимо е второто предложение - да се въведе "принцип на мълчаливото съгласие".

01.09.2015 15:06:35

Анонимен

ЕВАЛА

01.09.2015 09:32:45

Анонимен

Един ден Каракачанов може да се кандидатира за президент.

31.08.2015 11:27:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.